| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 17, 2006 13:22 Заглавие: |
|
|
аз съм правил усилвател tda7294 на neomontana за купона "бичи яко" , а и качеството нее лошо има готови набори с платки и всичко на много достъпна цена
помисли |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
|
|
 |
tsarya Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 16:04 Заглавие: |
|
|
По въпроса с ватовете "за вкъщи" съм крайно несъгласен!
Веднага давам нещо за размисъл:
Ако вземем едно добре записано парче, в което динамиката е >10dB или казано по друг начин, парче в което средното ниво на сигнала е на поне -10dB (по напрежение) се пита колко ще е средното ниво по мощност? И за да чуем неизкривени пиковете в музиката, каквито са барабаните например, се пита колко запас от мощност (респективно какво захранване ни трябва) е необходим за това при дадената динамика?
Когато човек посмята малко, разбира всъщност, че 20W на 8ом е слушалков усилвател, е освен ако човек няма колони с SPL над 96dB@1W/m... за жалост малко са домашните колони с такава чувствителност...
А високо качество/голяма мощност могат да се постигнат, само да знаеш как, и то не с QUAD... _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 11:05 Заглавие: |
|
|
Аз съм правил Quad на МК. Качеството на звука много ми харесва. Гледай схемата от сайта им (не от книжното списанието). Проблеми със съживяването имах, само защото бях попаднал на транзистори менте . |
|
|
 |
tsarya Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 13:56 Заглавие: |
|
|
Все пак ако някой се интересува много от QUAD, човекът за контакт се казва Венци Стоев, 12-ти блок на ТУ София, в подземието. Този човек познава схемата на QUAD като дланта на ръката си и е правил доста стъпала с нея. Едва ли ще има нещо против да помогне с някой съвет "от извора"  _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 22:58 Заглавие: |
|
|
Хе-хе и аз съм чувал легенди за тоя човек. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
|