|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
JKWest Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 25, 2006 23:46 Заглавие: Аларма"Laserline"- дистанционно??? |
|
|
Здравейте!
Реших да попитам по-голям кръг от хора,преди да отида при "майстор" на аларми.
Става дума за нововнесен автомобил с монтирана алр. Laserline,модел 911/40.Проблемът е,че няма дистанционно(и) с които да се активира.Главният въпрос е може ли да се настрои дистанционно към тази аларма?
Допълнителни данни за нея:
Управляващият блок е отделен от сирената; има 4 джъмпера в общ корпус с неизвестно за мен предназначение; по платката са разположени няколко интеграли-записал съм им означенията при нужда; има пет релета вътре и т.н.
В Нета открих по-съществено единствено това тук.
Но все пак в реални условия какво може да се направи за да заработи??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 0:08 Заглавие: |
|
|
| купи си нова аларма-в Конрад има модели по 50 лева/за съм с такава вече 3 години/И да оправиш старата няма да е оправдано-за загубено или липсващо дистанционно ,,алармаджиите,,искат около 50 лв и имаш стара аларма |
|
|
 |
JKWest Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 7:01 Заглавие: |
|
|
В какъв смисъл нова-да подменя само блока за управление???
В другия случай трябва или аз да я поставям,което е=време=пари; или ако я поставя друг-пак ще иска пари и пак ще си губя времето с новата.
Парите са си пари,но времето никои не го мисли.
Най-бързо си мисля ще стане със старата... |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 8:39 Заглавие: !!! |
|
|
| JKWest написа: | В какъв смисъл нова-да подменя само блока за управление???
В другия случай трябва или аз да я поставям,което е=време=пари; или ако я поставя друг-пак ще иска пари и пак ще си губя времето с новата.
Какво значи блок за управление
Повечето аларми са направени по много елемтарен начин , всичко е в една кутиика и приемник и декодер и процеср или процесор и декодер може в едно да е
Не може да подмениш нищо ако процесор и декодер на сигнала от дистанционното са в един чип, подменя се цялата аларма.
А и сегашните аларми не са като онези дето са монтирани преди .... години.
Най добре се ориентирай към смяна |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 10:22 Заглавие: |
|
|
| JKWest написа: | ...
Напротив! Точно при опит за нагаждане на дистанционно към старата ще е много по-сложни и трудоемко - съответно и пари. Още повече, че след като имаш сложена аларма това означава, че са прокарани кабели, датчици за врати и прочие и работата по подмяната значително се улеснява.
Естествено имай едно на ум да търсиш съвестен майстор, щото са ми разправяли за шест аларми накачулени една връз друга на един Мерцедес. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 16:03 Заглавие: |
|
|
| няма да цитирам темата ти за пари,ама като си се ,,тръснал,,за кола нововнос ,,тръсни ,,още малко за нова аларма-какво са 50-100 лв за теб щом ,,времето е пари,, и не ти се плаща още за маистор.При следващ неадекватен въпрос от теб няма да ти отговаряме защото и,, нашето време е пари ,, |
|
|
 |
JKWest Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 26, 2006 19:31 Заглавие: |
|
|
По логиката"щом си се тръснал" да взема да ви дам на всинца тука по 200-300 лева ей тъи-за здраве,че какво са за мене тия пари Ще го приема като комплимент и ще се чувствам като богаташ
Ето го извода от темата:"Щом аз НЕ МОГА да направя нещо,значи нещото не бива да се прави"
Успех в ремонтите-Бог да пази клиентите Ви! |
|
|
 |
Palev Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 8:23 Заглавие: |
|
|
| аз не ти искам парите ама зададе въпрос на който получи много точен отговор от колегитеАко искаш съобрази се с него-ти си решаваш,нали ,,времето ти е пари,,.За нас темата е приключена |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|