| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
QUIRT Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2004 15:55 Заглавие: Каква е разликата м/у алкалните и NiMh батерии |
|
|
Здравейте
купих си цифров фотоапарат и съответно батерии за него.
Едните са алкални а другите никел-метал хидридни.Купих си и зарядно устройство за алкални батерии но ми казаха че не могат да се зареждат никел-метал хидридни батерии с него .
Ако някой знае каква е разликата нека ми я каже.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2004 16:20 Заглавие: |
|
|
| Най-грубо казано разликата е в тока на заряд и зарядните им характеристики (процеса на заряд във времето). Ако зарядното не е предвидено за определен тип, то вероятността да ги скапеш бързо е голяма. |
|
|
 |
Bat Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2004 21:35 Заглавие: |
|
|
| Алкалните батерии са батерии (не се зареждат) а никел-метал хидридните са акумулатори (могат да се зареждат). Това което си си купил вероятно е зарядно за никел-кадмиеви акумулатори каквито ти всъщност нямаш ако въпросът няма грешка. |
|
|
 |
Azer Нов потребител

Регистриран на: 21 Сеп 2004 Мнения: 25 Местожителство: Пловдив/София
|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2004 20:21 Заглавие: |
|
|
| Bat написа: | | Алкалните батерии са батерии (не се зареждат) а никел-метал хидридните са акумулатори (могат да се зареждат). Това което си си купил вероятно е зарядно за никел-кадмиеви акумулатори каквито ти всъщност нямаш ако въпросът няма грешка. |
Много верно, само да допълня че може да са и литиево-йонни батерии. Разликата м/у различните видове батерии/зарядни е тока и времето за което зареждат батериите ... и другото което е ... просто нямат съвместимост, от тестове съм го разбрал  _________________ Мисли трезво, пипай смело ! |
|
|
 |
|