|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Пешо Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 14:26 Заглавие: TV Vestel - повреда |
|
|
Телевизорът ми е Vestel, модел CTV - 5111 TXT, шаси 11 АК 30. Изгоря транзистора на ТХО-то, който по схема е BU 808 DFI, а на пактика беше BU 508 D. След дълго търсене из Варненските магазини, открих транзистор BU 808 DFI и го сложих. Телевизора поработи десетина минути и транзистора пак изгоря. Оказа се, че прегрява. Започнах да търся причината по метода "Проба-грешка". Така изгорих още един транзистор, но вече знаех къде има още. Успях да установя, че като извадя от мястото му куплунга PL 601, през който се захранват намотките за вертикалната и хоризонтална развивки, транзистора спира да грее. След това изключих една по една отделните намотки. Транзистора грее, когато е включена намотката, която се захранва през клеми 3-4 на куплунга PL 601. Коя от двете намотки е тази? Възможно ли е причината за прегряването на транзистора да е в нея и как да я сменя? _________________ Пешо |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 14:48 Заглавие: |
|
|
| Пешо,остави намотките на мира,сменяй на същия принцип магазините от които купуваш BU 808,а най напред смени електролитния кондензатор на базата на транзистора. |
|
|
 |
NORDIK TV Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 14:55 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | Пешо,остави намотките на мира,сменяй на същия принцип магазините от които купуваш BU 808,а най напред смени електролитния кондензатор на базата на транзистора. | И МАЙСТОРА  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 15:42 Заглавие: |
|
|
Не бой се Пешо.Доколкото знам във Варна само в един магазин има 808 и са читави.Както си я подкарал може и друго да опукаш.Аз лично несмея да оставям без товар транзистора ,но ти щом си решил да се докажеш давай.На вече ровен телевизор ремонта започва да се ускъпява.Колко ома е съпротивлението между краката на транзистора? _________________ Иво Банов
Последната промяна е направена от bamze на Съб Юли 29, 2006 15:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 15:44 Заглавие: |
|
|
| NORDIK TV написа: | | fikret написа: | | Пешо,остави намотките на мира,сменяй на същия принцип магазините от които купуваш BU 808,а най напред смени електролитния кондензатор на базата на транзистора. | И МАЙСТОРА  |
той поне се е регистрирал,и търси помощ, защо да не му се помогне.АМАН ОТ ГОСТИ |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:00 Заглавие: Re: TV Vestel - повреда |
|
|
| Пешо написа: | | Телевизорът ми е Vestel, модел CTV - 5111 TXT, шаси 11 АК 30. Изгоря транзистора на ТХО-то, който по схема е BU 808 DFI, а на пактика беше BU 508 D. ? | И интересно как този BU508 се е озовал тук. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:23 Заглавие: |
|
|
Най-добре го закарай на сервиз е моя съвет поне като ти чета постовете смятам че не е лъжица за твоята уста.
Нордик,а ти гледам си колега от бранша-умен си, разбираш,що не се регистрираш,заповядай при нас!  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:27 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | NORDIK TV написа: | | fikret написа: | | Пешо,остави намотките на мира,сменяй на същия принцип магазините от които купуваш BU 808,а най напред смени електролитния кондензатор на базата на транзистора. | И МАЙСТОРА  |
той поне се е регистрирал,и търси помощ, защо да не му се помогне.АМАН ОТ ГОСТИ |
И аз съм съгласен да се помогне, сменявай пустия му кондезатор C613.
Не би било лошо все пак да отидеш на търсене във форума?
И премери какво е захранването на ТХО .Да не е станало по високо? 120в. максимум. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:35 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | NORDIK TV написа: | | fikret написа: | | Пешо,остави намотките на мира,сменяй на същия принцип магазините от които купуваш BU 808,а най напред смени електролитния кондензатор на базата на транзистора. | И МАЙСТОРА  |
той поне се е регистрирал,и търси помощ, защо да не му се помогне.АМАН ОТ ГОСТИ | КОЛЕГА,за мен регистрацията не значи нищо,а в интерес на истината я бях направил в самото начало на учредяването на форума.Не бях влизал от година и повече и забелязах ,че е изчезнала. НА ВЪПРОСА - правил съм VESTEL с това шаси НЕОТВАРЯН с монтиран BU2508DF,но задължителна е и смяната на С613- 10MF/50V.Дано съм помогнал като ГОСТ  |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Съб Юли 29, 2006 16:39 Заглавие: |
|
|
Пешо сигурно е объркал,вместо 2508 е написал 508 _________________ Skype - danco64 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|