| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sempron Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 18:02 Заглавие: стерео нискочестотен усилвател 2х20W |
|
|
Първо да знаете че не разбирам почти от електоника.Купих си стерео нискочестотен усилвател 2х20W който представлява една печатна платка.Използвам изхода за слушалките на MP3player, използвам захранването в колата и тонколони по 4ома пробвах и на обикновен адаптор и все същото звука е насечен и става все по-зле когато усилвам от MP3-то като даже спира.Не знам дали е от опитите ми но сега не изкарва никакъв звук само се чува първоначалното пукване на тонколоните, но и преди трудно го подкарвах веднъж бях обърнал полюсите и може да е станало от там от там.Някой може ли да ми каже къде е проблема и какво да направя,дали е бил дефектен самия усилвател или не съм го използвал както трябва моля помогнете ето
и как изглежда направо от сайта на производителя :http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1003.htm |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 18:23 Заглавие: |
|
|
Ако си му връзвал на обратно захранването почти сигурно е изгорял.
Усилването не се прави от МП3-то Като усилваш оттам криви сигнала и затова припуква. Последователно на дадените R3, R6 от схемата се връзва стерео-потенциометър и от него се контролира усилването. Плеъра трябва да е намален до толкова, че при максимум на потенциометъра, т.е. 0 ома, да не криви на изхода. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Sempron Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 18:38 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | Ако си му връзвал на обратно захранването почти сигурно е изгорял.
Усилването не се прави от МП3-то Като усилваш оттам криви сигнала и затова припуква. Последователно на дадените R3, R6 от схемата се връзва стерео-потенциометър и от него се контролира усилването. Плеъра трябва да е намален до толкова, че при максимум на потенциометъра, т.е. 0 ома, да не криви на изхода. |
искаш да кажеш отR3 доR6 или R3 и R6 но при толкова намален Player(1-2 от 30 сила на звука) е много слабо и не се усещат никакви 20W |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 20:41 Заглавие: |
|
|
Искам да кажа ето това <<< (виж атачмента).
Р3 и Р6 и потенциометър ги подбираш според написаното в дейташита на интегралната схема. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Стъни Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 8:39 Заглавие: |
|
|
| За да си сигурен, че усилвателя работи включи го без да включваш МР3 плеъра, взимаш една отверка, хващаш я за метала и допираш на входа на всеки канал, ако се чуе брум в колоните схемата работи, ако не се чуе, купуваш нова. Между другото ползваш ли радиатор за схемата, защото ако не ползваш тя загрява и започва да действа термичната защита, звука се насича както описваш и даже при усилване спира. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 9:31 Заглавие: |
|
|
По-добре го вържи пак и измери на изхода дали имаш 1/2 от захранващото  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 30, 2006 18:39 Заглавие: |
|
|
Виждаш ли, и тук получаваш същите отговори като в Хардуер.бг! Тук обаче хората са професионалисти и ще им е по-трудно да обяснят на някой, който не знае от коя страна се хваща поялника  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Юли 31, 2006 8:04 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Виждаш ли, и тук получаваш същите отговори като в Хардуер.бг! Тук обаче хората са професионалисти и ще им е по-трудно да обяснят на някой, който не знае от коя страна се хваща поялника  |
sorry но знам от коя страна се хваща поялника и ги разбрах напълно |
|
|
 |
|