Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Процесори Дурон?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bobi_Turbo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 30, 2006 20:46    Заглавие: Процесори Дурон? Отговорете с цитат

Искам да знам от къде мога да си намеря процесор Дурон и колко е най-големият процесор Дурон(колко Гигахерца е?) На мен ми бяха казали че дуроните са спрени от пройзводство?
А и друго да питам на мойто дъно което е с Дурон какъв Друг процесор може да се сложи?Ако искате марката на дъното мога да я предоставя.
Благодаря предварително! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юли 30, 2006 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Duron-ите не се произвеждат отдавна. Сега са Sempron-и. Ако дъното ти е за сокит А, можеш да пробваш със всякакви Duron-и, Athlon-и и Sempron-и на сокит А, които не превишават максималната честота на процесора за която е проектирано дъното ти. Възможно е да тръгне и със процесор който работи на по висока честота но никой не гарантира как ще работи, дали ще работи и дали няма скоро да изпуши.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 30, 2006 21:19    Заглавие: Re: Процесори Дурон? Отговорете с цитат

Bobi_Turbo написа:
Искам да знам от къде мога да си намеря процесор Дурон и колко е най-големият процесор Дурон(колко Гигахерца е?) На мен ми бяха казали че дуроните са спрени от пройзводство?

Най-големия е на 1800MHZ
Отдавна са спрени от производство
На негово място вземаш някъв друг Семпрон K7 сокет А,стига да ти го държи дъното като мегахерци, иии да намериш все още-на теория по ценовите листи се виждат още тук таме-напрактика не знам.
Същите пари струва и процесор AMD на сокет 754 което вече има огромен прираст в производителноста ,обаче там вече си иска и смяна на дъното с дъно за сокет 754
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 8:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук го има - http://www.erabg.com/era_prc.htm , онзи ден си взех един за 72 лв.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе то за имането все някъде ще го има-ако не другъде то в историческия музей-мисълта ми и съвета ми са други-
72лв са 48 долара-
сега виж това от листата на Жар-не ми се търси инак ще ти го намеря и по-евтино-
Цитат:
K8 2600+ Sempron 64Bit, S754 41долара

Разликата в производителносттта е все едно да сравнявам скоростта на спортна кола и каруца,че и на всичкото отгоре спортната кола е 7 долара по-евтина от каруцата. Laughing
Само трябва да си смени дъното с такова за сокет 754,което е и моя съвет Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе Божилов, човека пита от къде може да си намери дурон, стига си давал съвети. Честотата на процесора не е всичко. Ако трябва да си сменя и дъното заради процесора сумата която ще даде ще е доста повече, не знаеш какво му е дъното, може да е по-добро от това което му предлагаш,а пък и ако старото дъно му е с SDRAM, тогава къде отива, а? Ще трябва да се ръси и за нова РАМ. А и за какво ползва човека тази конфигурация не знаеш, може да му е напълно достатъчна тази производителност която си има в момента. Така че успокой малко топката и отговаряй само на това дето те питат.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Чакай сега Пампоров,успокой топката,
Значи аз му викам,че ако даде още 30$ повече ще си вземе дъно за 754 и процесор на 754
и ще има 10 пъти по-голяма производителност
-ще поддържа 10 пъти повече инструкции
-ще има четворно повече L2 кеш
-двойно по-висока шина
-демек да не се набутва го съветвам със нещо старо и дървено,като на същите пари има нещо ново и свястно,а ти ми викаш-
Цитат:
стига си давал съвети

Отде я изкара тая логика?
Цитат:
не знаеш какво му е дъното, може да е по-добро от това което му предлагаш

Няма такъв филм!Дъно правено преди 3-4 години да е по-добро като възможности от дъно правено тая година или ще кажеш че който и да е чипсет KT400 KT600 е по-добър от NForce 3 или NForce4.Абсурд Exclamation
Цитат:
може да му е напълно достатъчна тази производителност която си има в момента.

Ако ти предлагат каруца и лимузина с 30 долара разлика-кое ще избереш-лимузината може да я караш и с 20 и с 200км/ч -каруцата с 200-трудна работа Laughing
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Стига с тези детински сравнения за каруци и лимузини, нищо не каза ако трябва да си смени и РАМ-а? За мен важи правилото - максимум резултати с минимум средства. Пак казвам, не се знае за какво се използва машинката, не споря че новите компоненти са с по-добра производителност, но струва ли си да чупиш орехи със златен чук?
И стига сме флудили форума Laughing
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
ами ако РАМА?

ами ако човека нарами старото си дъно,стария си процесор и старите си SDR рамове и ги остави в магазина за 70-80$ или ги продаде за толкоз--колкото и да са нещастни все толкова ще хванат,нали-
С парите ще си купи за 42 $-2 плочки по 256МБ DDR RAM
-ново дъно за новия сокет който аз му предлагам
и ще му останат 5-10 долара да се почерпи.
Просто му казвам че в момента инвестиция в Дурон е нещо абсолютно безсмислено откакто и да го погледнеш,при положение че има 10 пъти по-добри процесори от него 64 битови при това и то с 10 долара по-евтини. Idea
P.M.Не го флудим форума-просто давам повод за размисъл на въпросния копувач решил да ъпгрейдва да помисли-а не утре да каже-"Ей маааму стара-то кво излезе,че за същите пари ,ако бях завъртял малко по-смислено далаверата щях да взема нещо много по-добро".Спирам дотук-като дойде човека и се изкаже закво му трябва,къв му е рама и т.н. подробности ще го посъветваме как е най-угодно за него пък той може с тия въпросни 5-10 долара да почерпи нявга мене и тебе за акъла който сме му дали.. Wink
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Юли 31, 2006 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

а къде забраихте и захранването, евентуално ако дъното няма АГП и ново видео и,.........
а и къф е проблема лек овърклок ? 100-200-300 МХц са си напълно постижими при читаво захранване
пък и 64 битов процесор при положение че повечето приложения евентуално са 32 битови или ,......
П.С. аз съм с дъно(MSI-6340), което според производителя работи до 1 ГХц с АМД процесори и съм с дюрон на 1300 МХц и си работи идеално - така че дорде не се пробва няма гаранция дали-или Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети