Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сервизен режим на Panasonic TX-21X2T

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 01, 2006 20:30    Заглавие: Сервизен режим на Panasonic TX-21X2T Отговорете с цитат

Здравейте, колеги!
Моля да ми кажете как да вляза в сервизен режим на този панасоник, или пък да ми пратите дъмп за него.
Телевизорът е пострадал от гръмотевица, беше дефектирало захранването, оправих го и заработи, но със силен снеговалеж в изображението. Възможно е и тунерът да е загинал, но искам преди това да опитам с регулиране на АРУ-то.
Благодаря!
danco
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бяла Слатина

МнениеПуснато на: Вто Авг 01, 2006 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с този дъмп. Успех.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 01, 2006 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

А на АV как е?Ако е добре сменяй тунера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
danco
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бяла Слатина

МнениеПуснато на: Вто Авг 01, 2006 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е шаси МХ-2-----Вход в режим подстройки -- нажмите на кнопку сервисного переключателя S1101 (рядом с переключателем центровка). На экране появится надпись СНК. Кнопка S1103 (FUN) --- выбор необходимой регулировки. Выход -- нажмите S1101.
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 02, 2006 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото успях да установя - шасито на телевизора е MX-5PB TNP4G066. Във файлообменника намерих някаква схема, но тя доста се отличава от това пред мен - там тунерът се упрвлява по I2C, докато този при мен е с аналогова настройка, различава се и захранването и т. н. Обаче напреженията на тунера са малко смущаващи и не знам дали трябва да са такива - +В е 8 V, също и напрежението, превключващо диапазоните, а AGC е с няколко десети по-високо. Опитах с външно захранване до 12 V - никаква промяна. За съжаление нямам и такъв тунер, за да го подменя за проба, не съм пробвал и дъмпа на danco, че нямам време (утре заминавам за няколко дни в командировка).
Може ли да ми кажете дали този тунер се захранва с такова напрежение (на тунера пише ENV59D22F1), също така дали някой има схема на този ТV и начин за влизане в сервиз.
Проц - MN1871681TFN , видеопроц M52770ASP, TXT - CF70209NW
На АV телевизорът работи нормално.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Авг 02, 2006 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Тунера е малко по особен, и стъпката е по малка. Разположението на крачетата е различно. AGC е на първи крак, тунера се води 9в. Пращам схема, ама днес сменявах такъв на една Toshiba, значи че се продава по магазините, и цената не е висока, щом го държа в наличност. Но като разгледаш схемата, и обикновен тунер да закачиш, трябва да заработи. Поне за пробата която те интересува.
Даже го намерих, ENV57D29F1 хипербанд е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 05, 2006 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички отзовали се и на mitachi за схемата. Действително повредата беше в тунера, но като го свалих и отворих, видях, че е прогоряла пистата от антенния вход вследствие мълнията. Но колкото и да е невероятно, тунерът не е повреден и като възстанових пистата, заработи нормално.
Желая щастие на всички!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети