| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nrgful Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 02, 2006 23:18 Заглавие: QUAD MK >50V |
|
|
Здравейте, някой може ли да ми каже как да подкарам усилвателя на МК QUAD405 при захранване над 50V ( или по-точно при 53V). Според списанието и сайта им единствената промяна която трябва да се направи е да се сменат крайните транзистори с по-мощни ( BDX 66/67 C ). Моля ви , помогнете. Писна ми вече да си расиа парите за тея BDX-ове. Незнам вече колко пати сам ги горил, но след всяко едно изгаряне ме боли сарцето ( 8 лв. BDX Motorola ( и няма по-евтини)). Какво още трябва да се промени в схемата за да трагне на 53 V. Благодаря Ви предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Сря Авг 02, 2006 23:25 Заглавие: Re: QUAD MK >50V |
|
|
Мисля че съм го писал в по-стари теми за куад, но ще го кажа още веднъж накратко. Вземаш оригиналното списание на МК книжното, там пише как се подкарва с понижено напрежение...е от теб се изисква да го направиш наобратно
Добра идея е още да спаралелиш крайните транзистори, като не забравиш емитерни мощни резистори от 0.1 ома. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 03, 2006 6:42 Заглавие: |
|
|
Първо -трябва да имаш много добро охлаждане ,да не прегряват над 100 градуса транзисторите вътре ,защото пробивното им спада. Второ виж на осцилоскоп как се държи ,защото защитата не е правилно оразмерена и сигурно ограничава при амплитуди над 80 волта ,това води до огромна разсейвана мощност върху крайните и съответно прегряване. Може и да опиташ с по 2 транзистора в рамо в паралел ,но с дарлингтони не е сигурно дали ще си разпределят точно по равно мощността.
Само дай едно пояснение -53волта на рамо на празен ход или под товар.Защото аз съм го пускал с 55V на рамо ,общо 110 но на празен ход и със BDX68C/BDX69C ,една двойка замина от прегряването ,бях с малък радиатор. |
|
|
 |
nrgful Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 04, 2006 21:03 Заглавие: |
|
|
| ами с 53 волта на рамо и празех ход. А може ли също да ми каже някой, какво точно представлява това мостово включване и как точно се вади по-голяма мощност така??? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 04, 2006 22:57 Заглавие: Re: QUAD MK >50V |
|
|
| с този усилвател се занимавах онзи ден . мога да ти кажа как да го пуснеш . ако имаш ICQ ше е най удобно.или да ти пратя едни напрежения които ще те улеснят |
|
|
 |
nrgful Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 14:03 Заглавие: |
|
|
ами ICQ нямам. skype-a ми е nrgful86. ако ти е по-удобно може да ми ги пратиш и на [email protected] . моля ви помогнете щото вече незнам какви пари сам дал за ми гори постоянно усилвателя. А и още нещо - ПОВИШИХ стойностите на резисторите които пише че трябва да се ПОНИЖАТ при захранване 25V - непомага ( едната двойка резистори са ми 30 кОм, а другата 4,7 кОМ).
Благодаря Ви предварително.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 16:27 Заглавие: |
|
|
| 30К ги махни въобще ,ако са тези към транзисторите на защитата ,нищо не пишеш с какъв радиатор си ,поне 1000 квадрата трябва ако си без вентилатор. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 16:39 Заглавие: Re: QUAD MK >50V |
|
|
| провери си пощата . ако си съгласен аз ще помагам |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Съб Авг 05, 2006 22:57 Заглавие: |
|
|
Махни изцяло защитата. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
nrgful Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 07, 2006 10:28 Заглавие: |
|
|
| ами радиатора незнам точно колко ми е, обаче е около полвин килограм- доста голям басамак е - предполагам че е над 1000 кв.см. С охлаждането нямам проблеми. Другото итересно е, че горят винаги Т2 и Т3, а от крайните тразнистори, загрява най-много BDX67C (66 С изобщо).А захранването, след като включа усилвателя, в единиа клон пада до 48 а в другия до 45 V. |
|
|
 |
|