Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

tv SONY kv-x2101d , chassis BE-3B

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 18:04    Заглавие: tv SONY kv-x2101d , chassis BE-3B Отговорете с цитат

TV e SONY kv-x2101d , шаси ВЕ-3В, със TDA8366H - видео, TDA9814 - мчу

След ремонта на тунера и презапис на eeprom-a, ТВ работи много добре на всички програми освен една - *Fashion TV* ( програмата е с голяма динамика и контраст). Само там , ярко бялото - "искри" - появяват се бели черти след обекта, а при големи бели обекти - губи синхронизация. (имал съм подобен дефект, причинен от изсъхнал кондензатор, но без - "искрене"-то). Дистанционното е неоригинално, и имам достъп само до авто-настройка, и до част от сервиза (Test mode). АРУ-то, вероятно е в режим - Авто. Молбата ми е , ако сте се сблъсквали с такъв проблем, каква ще е причината - (настройка - Софт, или друг дефект в Хардa). ТВ е тестван 48 часа на друг канал, без забележки.

P.S. ТВ-то вече не е у мен, но сме се разбрали да ми го донесат с ориг. ДУ , за настройка на геометрията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж в съседната тема - това дистанционно с бялото копче за настройка ли е? Добре е да напишеш въпросната пробрама на каква честота е - не можем да гадаем твоята кабеларка къде я е пуснала. По принцип сигнала е стандартен и не мога да рабера какво означава
Цитат:
програмата е с голяма динамика и контраст
. Бялото копче е <i> от телетекстните на почти всяко SONY дистанционно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 23:24    Заглавие: Отговорете с цитат

- ОЗначава че се сменят бързо, кадри с различна яркост . Освен това Контраста ( отношението бяло към черно ) на тази програма ,предаване, визуално е голям. Контраста не е еднакъв на различните предавания .
- съдейки по скалата честотата е около 205 - 220MHz . Но не мисля че трябва да се гадае на каква честота е въпросната програма , след като съседните, а и всички останали работят нормално.
- оригинално ДУ е -833, аз разполагах с -839, (p4024- аналог и на двете). Пробвах всички бутони, може би греша, но ми се струва че на бутона * i * отговаряше * 16:9 *- пробвал съм многократно и него.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 7:28    Заглавие: Отговорете с цитат

plm на P4024 белия бутон е с различна команда от тази на RM833. На RM839 такъв бутон няма, т.е. има (i+) но там командата също е друга.Въпросната команда я има на P1627 (над бутона subtitle), или на P1670 (най-лявата колона, третия бутон отдолу нагоре), или P1664 бутона над червения.
В ориг. пултове на SONY за белия бутон се използват ДВЕ РАЗЛИЧНИ команди. Белия бутон в RM831 е различен от RM833 като излъчвана команда.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересно, в такъв случай Pilot са сгрешили за няколко модела, с това шаси. (х2101d, х2501d, х2901d )
Клиента пък си намерил някакво ДУ с 50-на бутона RM-821, с което влизал навсякъде, картината му харесвала и няма да го носи . Все пак проверих и на други ТВ тази прогр. Оказа се че картината и е идеална, но при ярките обекти говора пращи, при всички ТВ - това от 2-3дни. И това в съчетание с Авто-настройката е давало такъв дефект.
Благодаря за помоща при изясняване на случая.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Окт 16, 2004 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятно тази програма е ПРЕМОДУЛИРАНА по видеониво и различните телевизори се държат различно на този сигнал.Щом другите са добре всичко е ОК. Топката остава в кабелния оператор. Very Happy
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2004 5:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш предвид че след демодулация и детекция, сигнала ще е с голяма амплитуда и евентоално ограничен, съотношението видео-синхро променено , или друго нещо?
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2004 16:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Да това имам в предвид понякога може и звука да бръмне защото не може достатъчно да се подтисне ампл. модулация от картината в случая явно амплитудния отделител се претоварва и синхроимпулсите отиват на вятъра. А това искрене за което казваш не мога да си го представя ???Но видеонивото след детекция няма как да го регулираш така че нещата остават така Rolling Eyes
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети