Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Готови платки за транзисторни усилватели или крайни стъпала

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Авг 05, 2006 18:58    Заглавие: Готови платки за транзисторни усилватели или крайни стъпала Отговорете с цитат

Не става дума за усилвателя със ОУ 741, Very Happy е и за него мога да направя платка но тук говоря за друг само с транзистори. Ако някой иска да ми пише може и на ЛС и на мейла. По избор може и настроена със крайни транзистори и с радиатор. Цената зависи от това какво искате и цената на елементите. Варианти много. Захранващ блок също мога да изработя.

За сега единия вариант е за 50 W готово настроено крайно стъпало със транзистори KD502 и радиатор - около 15-16 лв. Разбира се говорим за синусна мощност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 15, 2006 6:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересува ме нещо около 150вата за кола.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 18, 2006 13:49    Заглавие: Отговорете с цитат

За кола не мога да направя. Особено такъв мощен.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 18, 2006 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Мога да направя мостово крайно стъпало но ще иска +/- поне 25 V. Ако си от търново и можеш да си намериш трансвертер мога да измисля нещо.
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Авг 19, 2006 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

А имаш ли нещо разработено като 2х50 вата, с двуполярно захранване +50 в.,-50 в.,с транзистори с пластмасов корпус. Много често по-добре е вместо да се ремонтира стъпалото да се присади подобно, на което знаеш характеристиките.
ganevec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: русе

МнениеПуснато на: Съб Авг 19, 2006 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

имаш ли около 2х120 сьс захранване
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

В момента мога да гарантирам за 2х50 W иска +/- 30 V (може и с малко по-малко). Разбира се говоря за синусна мощност. Със захранване около 25.5 V на празен ход проведох измерване. Синусуидален сигнал 63 Hz на входа. На изхода на стъпалото товарен резистор 3.9 ом. Ограничаването на сигнала започва някъде 14-15 V. схемата е в списание Радио Телевизия Електроника бр. 5 1983 г. в момента имам 3 работещи стъпала. 2 съм ги монтирал за домашен усилвател, 3 тото го сглобих съвсем скоро като съм използвал транзистори със обратна проводимост т.е. които бяха PNP ги сложих NPN, а тея дето бяха NPN ги сложих PNP. кат крайните са КТ818Г (пластмасов корпус). Така се получи малко по-евтино решение. Ако искате ще снимам платките, а аз така или иначе ще правя сега 2 платки.Най-вероятно ще има в скоро време готови сглобени, от тях мога евентуално да предложа някоя друга със радиатори и крайни транзистори.

За 2х120 W за сега не мога да предложа друго освен схемата със 741.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети