Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips - баланс на белия цвят
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Авг 07, 2006 12:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Филип,
При цялото ми уважение - написах, че няма такава настройка Progressive scan, в Digital Options, за разлика от предишните модели. Но си има 100Hz Digital Scan.
Колкото до Pixel Plus, Pixel Plus 2, 2HD и 3HD алгоритъмът и технологията на обработка е на 75Hz. Подобна имаха и JVC преди две години на топ моделите си. Мисля, че я означаваха като D.I.S.T.
Колкото до това, да си купя Sony - мислиш ли, че ако ги имаше налични в Бургас, щях да си купя Philips? При Sony DNM технологията се нарича 100Hz Advanced Digital Motion и вероятно ползва същия чип даже на Philips! Аналогично може да се избира между нея и 100Hz Digital Scan. И на всичкото отгоре при Sony работеше перфектно и без цифрови артефакти при нисък bit rate, както при Philips 32PW9520/12!!!А освен това Sony имаха и PIP по AV вход.
Повече подробности съм написал в раздела "Общи приказки" > "Избор на телевизор".

Мисля, че много се отплеснахме от темата! А тя беше как без колориметър да настроя правилно баланса на бялото на Philips. По конкретно при какви стойности на контраст, яркост, цветност, CL (мисля, че това е contrast level), и референсни нива на черното R и G трябва да се работи?
Моля някой от колегите, сервизи на Philips, ако желае да ми помогне!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
design
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 07, 2006 12:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Gena един съвет, не разчитай на оторизираните сервизи за Филипс България! Защо ли?! Та те са ПАН Сервиз .... специалисти, които за съжаление няма как да ти помогнат, защото не знаят (личен горчив опит). Те знаят само когато нещо е изгоряло и разберат какво е чак тогава да го сменят, а всички други явни и за тях недоказуеми проблеми ги наричат ФАНТОМИ и бабини деветини (Абе, така ви се струва! Само на вас ли се случва и такива ми ти работи. С две думи не стават!). Търси неутрални тв техници в този форум съм сигурен, че все ще се намерят хора, които са наясно с материята. С цифровизацията на новите телевизори виждам, че много малко хора са наясно за новите видове дефекти.
Върнете се в началото
makom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: RUSE

МнениеПуснато на: Пон Авг 07, 2006 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
С цифровизацията на новите телевизори виждам, че много малко хора са наясно за новите видове дефекти.

Не е въпроса в цифровизацията толкова,колкото че сервиза се явява
последната брънка от веригата-производител>търговец>клиент>сервиз
И докато един нестандартен дефект се забележи и открие минава време.А и трябва да са минали през сервиза известно количество от даден модел за да може да се кажат впечатления дори.
А за този проблем е трябвало още в самото начало да си търсиш правата,ако въобще е проблем!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
design
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 07, 2006 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубавото в България е, че 80% от купувачите на такъв род електроника изобщо незнаят какво купуват. В 99% при покупката, хората си казват: Я виж колко е хубав и голям този телевизора и какви цветове има само ... и приказката се свършва до тук! Сигурен съм, че тези които се занимават в тази сфера, всеки ден се молят да няма по-голям брой потребители с точни познание за стоката и професионални критерии. С една дума РАЗЧИТАЙ единственно и само на себе си!!! Вече наистина няма нужда от сервизи, болници и училища в тая страна, защото там просто нищо не се случва.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 07, 2006 22:52    Заглавие: Отговорете с цитат

design написа:
Gena един съвет, не разчитай на оторизираните сервизи за Филипс България! Защо ли?! Та те са ПАН Сервиз .... специалисти, които за съжаление няма как да ти помогнат, защото не знаят (личен горчив опит). Те знаят само когато нещо е изгоряло и разберат какво е чак тогава да го сменят, а всички други явни и за тях недоказуеми проблеми ги наричат ФАНТОМИ и бабини деветини (Абе, така ви се струва! Само на вас ли се случва и такива ми ти работи. С две думи не стават!). Търси неутрални тв техници в този форум съм сигурен, че все ще се намерят хора, които са наясно с материята. С цифровизацията на новите телевизори виждам, че много малко хора са наясно за новите видове дефекти.

Мой човек,чета ти постовете и в тая и в другата тема-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=21665&start=10&topicshow=Видим%20дефект%20в%20разстера
"Цифровизацията" в телевизорите навлезе през 1981 година от консорциума ITT-INTERMETAL-NOKIA със създаването на серията чипове за обработка на видеосигнала DIGIT2000,само че ти някъде тоя момент си го пропуснал. Laughing
Останалото оставям без коментар Grishan се е е изказал точно и ясно в другата тема по въпроса,няма смисъл да се повтаряме....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети