| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 12:53 Заглавие: Повреден негативоскоп. |
|
|
Колеги имам за ремонт нещо елементарно но изпълнено по максимално усложнена схема, заради цената. Уреда е за разглеждане на рентгенови снимки и представлява две пури с бял филтър пред тях и съответната схема за повдигане на напрежението за запалване на пурите. В схемата за пускане участва снимания по долу елемент който първоначално помислих за рид ампула но май ще се окаже датчик на Хол. Елемента е счупен липсва частта от отвора в средата и по надписите не можах да се ориентирам за производителя и типа на елемента. Магнитно реагоращ елемент е защото пред него застава магнит в положение "вкючено". Моля за помощ ако някой разполага с информация за конкретния елемент, или възможност за замяната му. Елемента е с два извода и участва във верига за формиране на импулси на базата на UC3526AN. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 13:00 Заглавие: |
|
|
| Български ли е. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 13:06 Заглавие: |
|
|
| Абе май е рид ампула, и като пъхнеш снимката в горният край на апарата светват лампите.Като я извадиш загасват .Може да е нещо такова. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 13:24 Заглавие: |
|
|
Не е български, на фирма KAVO е и върви в комплект със зъболекарския стол. Според мен не е рид ампула, но чакам и вашето мнение. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 13:35 Заглавие: |
|
|
1. Монтирай му Це-Ка ключе. Няма нужда от такива глезотии.
2. Тези снимки на зъбите не са ли 3 на 4 сантиметра?
3. Препоръчай му да си купи рентген като хората. Има няма 10 хилки в зелено, но пък ще си гледаш снимките на екран на компютър при това цветно. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 13:57 Заглавие: |
|
|
Абе той хубаво ще си купи нов рентген, ама колегата нали труд е хвърлил все пак, трябва да му се заплати. И ще го изгуби после като клиент с новия рентген
Идеята с це-ка ключето не е съвсем лоша, но ако може да му сложиш рид ампула ще е още по-добре, ще се запази автоматиката  |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 14:36 Заглавие: |
|
|
Опитах само със закъсяване на двата извода, но не става. Рид ампулата отпада като вариант. Знае ли някой дали има датчици на Хол с два извода. Досега не съм работил с такива и затова помагайте. В момента свалям схема и разглеждам pdf-a на UC3526 за да вържа нещата. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 15:25 Заглавие: |
|
|
Ако са повредени трансфертерчетата за пурите може да присадиш други от енергоспестяващи лампи или от други луминисцентни с подходяща мощност.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 17:26 Заглавие: |
|
|
Слагай рид ампула. Не съм виждал с два крака датчици на Хол. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 17:39 Заглавие: |
|
|
Има ли вариант да е било индуктивност ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
|