| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 22:45 Заглавие: BEKO 15K69TXS |
|
|
Тв. работи нормално около час.След което спира,и светодиода започва да премигва 4-пъти (през 3 сек.).
ПроцTDA 9345PS
beko-ME 1641-A03
ver TDA8357 J
audio TDA 2822
захр TDA 16846
Установих,че когато работи с отворен капак всичко е ОК.Като го затворя не работи.С горещ въздух се опитах да локализирам повредата но за сега без ефект.Ако някой има идея за тези премигвания....  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 09, 2006 23:13 Заглавие: |
|
|
В момента в сервиза ми седи същия, точно със същия дефект! Ако му сваля капака, няма ядове. Проблема е че нещо като позагрее, показва този дефект. Охлаждане на отделни елементи, не доведе до никакъв резултат, защото самото сваляне на капака, е достатъчно да си работи непрекъснато. При общо загряване на платката, дефекта се показва, но ако го изключа от мрежата и го включа наново със свален капак, и не го загрявам принудително, ще си работи до безкрай. Шасито е Е1 и в сервизното колко и да се стремях да гледам, не намерих описание какво означава 4 мигания на диода. Дано съвместните изследвания доведат до добър резултат.
Сетих се нещо друго, накрая слагаме по един малък вентилатор на по ниско напрежение, за да не се чува, и ще заспи! Аз вече не се учудвам на такова решение.  |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 1:22 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Да не би да е фалшива тревога по извод 6. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 6:57 Заглавие: |
|
|
mitachi прав си до безкрай .Мисля днес да опитам с малък накрайник на духалката за горещ въздух да локализирам някой елемент или и аз не знам.... При успех ще пиша
[/b] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 9:12 Заглавие: |
|
|
| От 8.30 сутринта, до 9.45 след усилено загряане със сешоар на цялата платка стигнах до TDA16846 колкото и невероятно да ми се струва. Поне като я пръснех със спрей за истудяване, така излиза. Сменил съм я, затворил съм телевизора, но в момента в сервиза е хладно и няма да си покаже магарията, даже и да не е от това. Защото вчера почна да го прави чак следобяд, и то като изключих климатика, и оставих телевизора на място огряно от слънце. Ама днес времето е дъждовно и не знам. Само да не те подведа с нещо! |
|
|
 |
NORDIK TV Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 10:10 Заглавие: |
|
|
| Колеги,при мен имам TV BEKO 21K29PF SXS шаси КХ1 който при затваряне на капака и работа от около 1час започва да мига светодиода 4 пъти като ТВ-то е изгаснало вече.Ако не го изключа,дефектира D611/LL4148/.Сменл съм IC-ICE1QS01 и всичко в тази верига,но без резултат.Имайте го впредвид. |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 10:42 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | От 8.30 сутринта, до 9.45 след усилено загряане със сешоар на цялата платка стигнах до TDA16846 колкото и невероятно да ми се струва. Поне като я пръснех със спрей за истудяване, така излиза. Сменил съм я, затворил съм телевизора, но в момента в сервиза е хладно и няма да си покаже магарията, даже и да не е от това. Защото вчера почна да го прави чак следобяд, и то като изключих климатика, и оставих телевизора на място огряно от слънце. Ама днес времето е дъждовно и не знам. Само да не те подведа с нещо! |
За тази цел имам едно вълнено одеяло в сервиза и от време на време опирам до него(това сериозно).  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 11:00 Заглавие: |
|
|
| makom написа: | | mitachi написа: | | От 8.30 сутринта, до 9.45 след усилено загряане със сешоар на цялата платка стигнах до TDA16846 колкото и невероятно да ми се струва. Поне като я пръснех със спрей за истудяване, така излиза. Сменил съм я, затворил съм телевизора, но в момента в сервиза е хладно и няма да си покаже магарията, даже и да не е от това. Защото вчера почна да го прави чак следобяд, и то като изключих климатика, и оставих телевизора на място огряно от слънце. Ама днес времето е дъждовно и не знам. Само да не те подведа с нещо! |
За тази цел имам едно вълнено одеяло в сервиза и от време на време опирам до него(това сериозно).  |
Да ама аз нямам. Дали обаче да не го захлупя с някой кашон? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 11:23 Заглавие: re |
|
|
Аз съм за ценерчето 15 V до вертикалното.В момента съм му сложил капака и го чакам.Ако има ефект ще уточня ценера по шасито.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 14:49 Заглавие: |
|
|
| Моя спря в 15.30 цлед като го увих с одяло, намерих си. Но след като махнах одялото и го включих си работи. Доста време поработи повит, А? При теб колега как е положението? |
|
|
 |
|