Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор 14" NEO проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
СТъни
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 10, 2006 15:11    Заглавие: Телевизор 14" NEO проблем Отговорете с цитат

Купих си едно NEO 14" май е китайско производство, уж е мултисистем, дигитален контрол и пр. още е в началото на гаранцията. При настройка на програмите забелязах че някои програми нямат цветност, например Анимал планет, обаче като я сложа на канал 0 има цвят, има и други програми които ту имат ту нямат цвят. Иначе сигнала от кабелната си е добър, слагам друг телевизор LG няма проблеми. Забелязах и че например на БНТ при изображение с бял цвят например слънчево небе се явява силен брум и картината се криви. Занесох го на сервиза и ми го върнаха същия, казаха всичко нормално. Е па какво е това бе джанъм, какво да направя, да ги доведа в къщи ли ? Знам, че такива боклуци не трябва да купуваме ама той е за едната спалня и рядко се гледа.
Все пак Техномаркет ми продаде телевизор за 120 лв. и трябва да работи нормално.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 10, 2006 20:23    Заглавие: Re: Телевизор 14" NEO проблем Отговорете с цитат

СТъни написа:
Все пак Техномаркет ми продаде телевизор за 120 лв. и трябва да работи нормално.

СТъни, вероятно си прав от твоя гледна точка, но все пак имай впредвид следното:
Преди 20-тина години телевизори с далеч по-скромни възможности (да не цитирам марки Smile ) струваха около 5-6 средностатистически месечни заплати (според тогавашния стандарт) и за тях се редяха на опашки и чакаха нощем да ги докарат, а дали ще стигнат - друг въпрос. Цитираната от теб сума сега е минималната месечна заплата (или около нея) - така, че нека да се сравняват сравними неща.

Сега по-същество:
Случайно някъде в менютата на въпросния телевизор да става дума за СТАНДАРТ Question който да има възможност да се променя (и запомня за всеки канал) - нещо от сорта PAL/SECAM/AUTO ?
А за това:
Цитат:
Знам, че такива боклуци не трябва да купуваме
си напълно прав!
Така че го спазвай (независимо от намеренията).

P.S. И последно, тъй като не е съвсем ясно поста ти какво е - въпрос или нещо друго - ще замине в друг раздел.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
СТъни
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 8:44    Заглавие: Отговорете с цитат

RC,
Цитат:
"Случайно някъде в менютата на въпросния телевизор да става дума за СТАНДАРТ който да има възможност да се променя (и запомня за всеки канал) - нещо от сорта PAL/SECAM/AUTO ?"
Има такова нещо разбира се но не променя нещата, само SECAM няма, но както казах на канал 0 има цвят за Анимал планет, на другите канали няма.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 9:07    Заглавие: Re: Телевизор 14" NEO проблем Отговорете с цитат

СТъни написа:
Забелязах и че например на БНТ при изображение с бял цвят например слънчево небе се явява силен брум и картината се криви.
Това се появява и при други телевизори (специално на Канал 1) обаче незнам защо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
СТъни
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Проявява се защото АРУ не може да ограничи нивото на сигнала в тази част от картината. В къщи имам HITACHI и LG но такъв проблем с БНТ няма, само с NEO_то го има.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 14:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно при LG съм го виждал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
СТъни
Гост

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 15:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето LG никога не го е правило, закачено е на същата кабелна. Е те това не е такъв проблем, но с цветността не мога да си го обясня.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети