| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 16:43 Заглавие: Неонова лампа за дома? |
|
|
Момчета искам да си сложа неонова лампа за КОЛА но в дома.Обаче не знам следното:Имам трансформатор от тия обикновенните които имат хиляда накраиника и са по 700 mA ,и не знам то хуу тая лампа ще има резистор ама за ампеража на колата ми за тоя трансформатор какъв ще ми трябва???Ако имате други предложения за яко неоново лъчение за стена моля слушам опитните  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 16:54 Заглавие: |
|
|
| Освен лампата трябва да има и трансвертер който да ти запали лампата и да я накара да свети. Това нещо имаш ли го? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 7:49 Заглавие: |
|
|
| Абе не е ли най-лесно да земеш една неонова лампа от тия дето са като луминисцентните по 40W, един дросел и стартер и общо взето сичко е готово. Между другото чувал съм (не знам дали е вярно, ама сигурно е), че тея светлини са много вредни за очите! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 7:56 Заглавие: |
|
|
| Разликата между неонова и луминисцентна е доста съществена. Включително и по отношение на паленето им. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2004 15:47 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | Разликата между неонова и луминисцентна е доста съществена. Включително и по отношение на паленето им. |
Руснаците казват неоновая лампочка на глимлампита  |
|
|
 |
Hacker Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 8:13 Заглавие: |
|
|
| Има и такива луминисцентни лампи, които нямат покритие отвътре, което да свети бяло, излъчват ултравиолетова светлина и са подходящи за домашни условия, защото се захранват от 220в точно като луминисцентните-можеш да вземеш стандартно освет. тяло от лум. лампа и да туриш оная на мястото и. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 8:43 Заглавие: |
|
|
Hacker, това твърдение | Цитат: | | излъчват ултравиолетова светлина и са подходящи за домашни условия | меко казано е невярно. Още повече, че питането е за неон, а не за ултравиолет. Лампите за които говориш се използват в аспиратори и сушители, там където е необходимо да има известна степен на "изтребване на бактерии". Разликата м/у луминисцентната лампа с бяла светлина и тази без луминифор (бялото покритие) е освен в неговото отсъствие и в това, че при ултравиолета самата тръба е от кварц (кварцово стъкло). И в двата случая "светят" йонизирани живачни пари.
При неоновите лампи свети инертен газ, те са газонапълнени и в зависимост от типа на използвания газ е различен цвета с който светят. Палят се с високо напрежение, което е различно в зависимост от газа който се използва. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 14:43 Заглавие: |
|
|
| Hacker написа: | | Има и такива луминисцентни лампи, които нямат покритие отвътре, което да свети бяло, излъчват ултравиолетова светлина и са подходящи за домашни условия, защото се захранват от 220в точно като луминисцентните-можеш да вземеш стандартно освет. тяло от лум. лампа и да туриш оная на мястото и. |
Подходящи, ами очите? Тази ултравиолетова светлина не е ли малко вредна за очите?  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 17:12 Заглавие: |
|
|
| Hacker написа: | | Има и такива луминисцентни лампи, които нямат покритие отвътре, което да свети бяло, излъчват ултравиолетова светлина и са подходящи за домашни условия, защото се захранват от 220в точно като луминисцентните-можеш да вземеш стандартно освет. тяло от лум. лампа и да туриш оная на мястото и. |
И след 2 седмици няма да имаш очички! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 25, 2004 17:46 Заглавие: |
|
|
Ей момчета спокойно бре намерих си лампите дето ми тряяха от магазина за осветителни тела само дето са на 220в гадното е че светят по слабо от тия неоновите за кола е хубо оцветяват бялото ама са слаби а аз исках да ми осветяват цялата стена,ама какво да се прави апите са същите ама поне няма да ми трябва трансформатор отелно Ако някой има по яко предложение слушам,ама да побърза преди да сам си бумнал парите в тия лампи  |
|
|
 |
|