Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нискотемпературни климатици
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Guest
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 8:09    Заглавие: Нискотемпературни климатици Отговорете с цитат

Здравейте всички

Искам да използвам климатик за отопление... Всеки казва че трябва да е ниско температурен. Аз съм ограниен от към парите търся 18-ка до около 900 лв. Спрял съм се на МИДЕА но ми трябват техническите им характеристики, а на сайта им www.mideaaircon.com не намерих това което ме интересува. Та да попитам има ли "нискотемпературни" Мидеи, откъде мога да има взема техническите характеристики. Булклима продават някакви МИДЕА на които има лепенка POLAR STAR, но никъде няма информация какви са те(може би лепенката е рекламно-търговски трик). Кажете и от личен опит кои климатици са Ви топлили добре. Предварително Ви благодаря за информацията.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 8:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравеи,
Дали ще топли при ниски температури климатика зависи от фреона който се използва. Голяма част от климатиците използват R22 или новия R408 но те не могат да работят при температури под минус 10-15 градуса. За по ниски температури трябва да търсиш климатик с фреон R410 те работят нормално при минус 20 градуса. Такива модели имат Панасоник,HITACHI,Митсубиши и др. Тези климатици са разработени само за този фреон и не може да си направиш климатика на нискотемпературен само чрез смяна на фреона.
Върнете се в началото
naka76
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2004 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Сподели някой особености на помещението за което е климатика: квадратура, кубатура ( площ и обем Very Happy ), панел или тухла, има ли някакви изолации , колко и какви прозорци. Имам преки наблюдения върху климатици и ще измислим нещо. Малко е кофти, че си ограничен от 900 лв за 18-ка, но това за съжаление е обща болка.
DragoN
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 16, 2004 7:47    Заглавие: и аз имам същия проблем Отговорете с цитат

казват че мидеите са добри но!!! Ако си разбрал нещо напиши?
Мсля да купувам 1.8 и 1.2
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Окт 16, 2004 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

разбрах 4е R410 eпо летлив отR22 и има по голяма опасност от пропуски и неговата загуба.Така 4е вси4ко е мнго относително.Явно избора ще е много труден.
Върнете се в началото
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Съб Окт 16, 2004 12:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
разбрах 4е R410 eпо летлив отR22
Доста оригинално мнение .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
naka76
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Окт 16, 2004 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Още повече, че Р410 работи на по-високо налягане, оттам също идва и риска от изпускане. Не на последно място трябва да се отбележи, че Р410 е около 8 пъти по-скъп, а това не е за пренебрегване. На Р410 работят инверторните климатици, а при тях 18-ка е доста, не че няма, но вече токовете за електрониката им идват големи.
DragoN
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 20, 2004 17:46    Заглавие: Midea Отговорете с цитат

Ниакои да дае мнение за мидеите 4е в субота маи 6те монтирам а незнам какжо купувам Shocked
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 20, 2004 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз ползвам от година и половина МИДЕА, но 12-ка. Какво да ти кажа, доволен съм досега, миналата зима ме топли, не замръзна, но то и в Пловдив какви ли студове има. Но мен тази топлина от климатик не ме кефи, друго си е живата топлинка от печка или камина, но.... И с климатик топлото идва като течение, а всяко течение дори и топло не е полезно и комфортно, но ти си решаваш. Та за МИДЕА-та, няма да сбъркаш ако я вземеш- за тази цена мисля че е добро решение!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maluk
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 03, 2005 10:53    Заглавие: Климатици Отговорете с цитат

Купих си климатик Haier HSU-12HM03 B, инвертор,може ли някой да ми каже нещо повече за него. Какъв е този хигиенен режим и изобщо някакво информация! А също така дали се сменят филтрите, и кога?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 1 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети