| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TATI Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 10:09 Заглавие: Проблем с пералня Indesit WT102 |
|
|
Здравейте колеги,
Снощи установих, че имам някакъв проблем с пералнята Indesit WT102. Съмнява ме нагревателя, но вие ще кажете. Като я пусна на програма 6 - кратка ежедневна 30 мин., пълни вода и след това веднага я изпомпва и започва да върти копчето на програматора и така до като не я спра. Когато е на друга програма - да речем 4, която е нормално пране, то пералнята пере около 4-5 часа, при време от около 90 мин. по книжка. Когато е на програма 6 лампата на бутона за включване започва да мига 7 пъти, после спира за няколко секунди и след това пак 7 пъти и така постоянно. Кое ме наведе на мисълта за нагревател? - Ако я пусна на студено пране, т.е. спирам и температурата - няма проблеми и си пере нормално. Дали според вас тази грешка, която изписва е нагревател? _________________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 11:20 Заглавие: |
|
|
| що не го премериш този нагревател |
|
|
 |
TATI Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 13:15 Заглавие: |
|
|
Довечера ще го меря, но исках да разбера преди това ако някой се е сблъсквал с този проблем, за да знам дали това да търся или друга повреда. _________________
 |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 18:44 Заглавие: |
|
|
| F7 залепнало реле на нагревателя.Проверка на релето,смяна на платката.Това дават в грешките на INDESIT |
|
|
 |
TATI Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 8:42 Заглавие: |
|
|
Явно е това което казва Ицо. Току що измерих нагревателя, който се оказва че е наред - 30 ома съпротивление. Това реле дали имате представа къде се намира горе долу? _________________
 |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 8:57 Заглавие: |
|
|
Ако непомогне флашване платката е за смяна. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
TATI Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 13:47 Заглавие: |
|
|
Открих проблема. Оказа се, че е релето, но най ми е станно че спойката на едното краче е паднала и е почерняло там. Ще пробвам да я запоя и да пробвам пак. Сега като се сетя миналата година заради такова съсщото реле сменях платка на миялната Аристон, което ме навежда на мисълта че нещо тоците се базикат и тази вечер ще меря контактите и напрежението им. Не знам дали да не си взема от тези разклонители със защита от такива колеебания на напрежение. Тъпа история. Благодаря на всички за съветите и особено на Ицо, който ми даде нужната посока за проблема. _________________
 |
|
|
 |
TATI Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 16, 2006 18:02 Заглавие: |
|
|
Проблема е отстранен поне за сега. Запоих крачето на релето и нещата изглеждат наред. Може да затворите темата и още веднъж благодаря за помощта _________________
 |
|
|
 |
|