|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Борис_ Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 20:34 Заглавие: Нуждая се от експертно мнение относно климатик |
|
|
Здравейте.Нуждая се от експертно мнение.
Наскоро ми монтираха климатик Мидеа 30-ка.
Монтираха го с тръба 4 метра,въпреки че беше необходимо само 2 метра.Обслужващия техник ми отговори че така трябва да бъде и излишната тръба направи почти цяла обиколка около външното тяло преди да бъде свързана с него.
Задавам си въпроса дали това е заради стандартната дължина на тръбата и техника е преценил че е за предпочитане да остане с оригиналните накрайници,вместо да я реже и да прави нови.
Ако може някои да ми обясни как трябва да бъде и дали това ще се отрази на ефективнистта на климатика.
Още не съм имал възможност да го ползувам и да преценя ефективността му.При първото пускане вътрешното тяло духаше средно топъл въздух при външна температура около +10 градуса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 20:51 Заглавие: |
|
|
Незнам до колко мога да ти дам компетентно мнение .Тук има колеги които ще ти отговорят по точно но от опит мога да ти кажа две неща.Мисля че няма значение дължината на тръбата .Второто е че от климатика не излиза горещ въздук както от печка с вентилатор.Далеч по студен е от него и е нещо нормално.Не съм мерил колко е но ако искаш ще премеря на моя и ще ти кажа с точност.Така че ..не се притеснявай    _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 21:35 Заглавие: |
|
|
Тая Мидеа колонен тип ли е или сплит система?
Понякога от практиката се установява, че някой климатици не работят добре с къси тръби, имали сме такива случи със Хаер, работеха ако тръбите са над 2 метра. В твоя случай може да е също така. Може също и техника да го е мързяло да реже и да прави нови конуси на тръбите и затова да ги е оставил толкова дълги, ако са били в комплект с климатика.
Относно изходящата температура, пусни го за два три часа да работи , примерно на 26-30 Градуса ( за да не изключва). После го сложи на максимален вентилатор и на изхода на клапата трябва да имаш поне 45 градуса. В по-скъпите климатици тая температура стига до 57 Гр. , което е почти и тавана. Всичко това важи при условие, че климатика е правилно съобразен с помещението. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 22:22 Заглавие: |
|
|
| naka76 написа: | Тая Мидеа колонен тип ли е или сплит система?
Понякога от практиката се установява, че някой климатици не работят добре с къси тръби, имали сме такива случи със Хаер, работеха ако тръбите са над 2 метра. В твоя случай може да е също така. Може също и техника да го е мързяло да реже и да прави нови конуси на тръбите и затова да ги е оставил толкова дълги, ако са били в комплект с климатика.
Относно изходящата температура, пусни го за два три часа да работи , примерно на 26-30 Градуса ( за да не изключва). После го сложи на максимален вентилатор и на изхода на клапата трябва да имаш поне 45 градуса. В по-скъпите климатици тая температура стига до 57 Гр. , което е почти и тавана. Всичко това важи при условие, че климатика е правилно съобразен с помещението. |
Доколкото аз знам, един изправен климатик трябва да духа топъл въздух с температура поне 50 градуса, когато е включен на макс, без значение колко е голямо помещението, като термометъра се слага директно пред климатика. |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 8:30 Заглавие: |
|
|
- Температурата на изходния въздух зависи от 5 - 6 фактора едновременно, плюс грешката в измерването - която е огромна , така че това никак не е точен параметър.
Що се отнася до основния въпрос, то трябва да се знае че грамажа на фреона е точно съобразен с дължината на тръбите в комплекта, а ако няма такъв - за 3м. Под тази граница дори съществува опасност за самия климатик. Така че човека просто си е свършил работата. |
|
|
 |
Борис_ Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 9:33 Заглавие: |
|
|
Благодаря за това компетентно обяснение.
Чувал съм изказвания от сорта: колкото по-къси тръбите толково по-добре,но май се оказва че не е така. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|