Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нуждая се от експертно мнение относно климатик

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Борис_
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2004 20:34    Заглавие: Нуждая се от експертно мнение относно климатик Отговорете с цитат

Здравейте.Нуждая се от експертно мнение.
Наскоро ми монтираха климатик Мидеа 30-ка.
Монтираха го с тръба 4 метра,въпреки че беше необходимо само 2 метра.Обслужващия техник ми отговори че така трябва да бъде и излишната тръба направи почти цяла обиколка около външното тяло преди да бъде свързана с него.
Задавам си въпроса дали това е заради стандартната дължина на тръбата и техника е преценил че е за предпочитане да остане с оригиналните накрайници,вместо да я реже и да прави нови.
Ако може някои да ми обясни как трябва да бъде и дали това ще се отрази на ефективнистта на климатика.
Още не съм имал възможност да го ползувам и да преценя ефективността му.При първото пускане вътрешното тяло духаше средно топъл въздух при външна температура около +10 градуса.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2004 20:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам до колко мога да ти дам компетентно мнение .Тук има колеги които ще ти отговорят по точно но от опит мога да ти кажа две неща.Мисля че няма значение дължината на тръбата .Второто е че от климатика не излиза горещ въздук както от печка с вентилатор.Далеч по студен е от него и е нещо нормално.Не съм мерил колко е но ако искаш ще премеря на моя и ще ти кажа с точност.Така че ..не се притеснявай SmileSmileSmile
naka76
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2004 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая Мидеа колонен тип ли е или сплит система?
Понякога от практиката се установява, че някой климатици не работят добре с къси тръби, имали сме такива случи със Хаер, работеха ако тръбите са над 2 метра. В твоя случай може да е също така. Може също и техника да го е мързяло да реже и да прави нови конуси на тръбите и затова да ги е оставил толкова дълги, ако са били в комплект с климатика.
Относно изходящата температура, пусни го за два три часа да работи , примерно на 26-30 Градуса ( за да не изключва). После го сложи на максимален вентилатор и на изхода на клапата трябва да имаш поне 45 градуса. В по-скъпите климатици тая температура стига до 57 Гр. , което е почти и тавана. Всичко това важи при условие, че климатика е правилно съобразен с помещението.
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Окт 17, 2004 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

naka76 написа:
Тая Мидеа колонен тип ли е или сплит система?
Понякога от практиката се установява, че някой климатици не работят добре с къси тръби, имали сме такива случи със Хаер, работеха ако тръбите са над 2 метра. В твоя случай може да е също така. Може също и техника да го е мързяло да реже и да прави нови конуси на тръбите и затова да ги е оставил толкова дълги, ако са били в комплект с климатика.
Относно изходящата температура, пусни го за два три часа да работи , примерно на 26-30 Градуса ( за да не изключва). После го сложи на максимален вентилатор и на изхода на клапата трябва да имаш поне 45 градуса. В по-скъпите климатици тая температура стига до 57 Гр. , което е почти и тавана. Всичко това важи при условие, че климатика е правилно съобразен с помещението.

Доколкото аз знам, един изправен климатик трябва да духа топъл въздух с температура поне 50 градуса, когато е включен на макс, без значение колко е голямо помещението, като термометъра се слага директно пред климатика.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пон Окт 18, 2004 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

- Температурата на изходния въздух зависи от 5 - 6 фактора едновременно, плюс грешката в измерването - която е огромна , така че това никак не е точен параметър.
Що се отнася до основния въпрос, то трябва да се знае че грамажа на фреона е точно съобразен с дължината на тръбите в комплекта, а ако няма такъв - за 3м. Под тази граница дори съществува опасност за самия климатик. Така че човека просто си е свършил работата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Борис_
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 18, 2004 9:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за това компетентно обяснение.
Чувал съм изказвания от сорта: колкото по-къси тръбите толково по-добре,но май се оказва че не е така.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети