| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 19:41 Заглавие: Проблем с микровълнова печка Optimum |
|
|
Здравеите! До колкото се вижда на пръв поглед изгоряло е устроиството което "пече" не знам точно как се нарича интересува ме от какво гори това нещо дали има причина или е просто некачествено и къде мога да мамеря това чудо? на него пише: M24FB-10A GALANZ G014110-119 GAL01 . Печката е Optimum No:MFAG17LDigital. Благодаря предварително ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 17, 2006 21:44 Заглавие: |
|
|
| Устройството се нарича магнетрон и по-добре занеси печката на сервиз ще ти излезе по-евтино. |
|
|
 |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 18, 2006 20:26 Заглавие: |
|
|
| да това го разбрах как се нарича сега въпроса ми е дали се сменя само тази част отпред в смисал продава ли се или трябва да сменя целия магнетрон доколкото разбрах цената му е над 60 лв ако трябва да се сменя целия, а намотката най вероятно е здрава ще я померя да проверя че не ми се занимаваше много, ако някои може да ми отговори ще съм му благодарен |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 18, 2006 20:32 Заглавие: |
|
|
| Частта по-принцип е "отзад" и не се вижда "отпред" (във фурната). |
|
|
 |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 18, 2006 20:43 Заглавие: |
|
|
| фурната съм я разглобил и съм видял точно модела на часта дори и цената и в ешоп-72 лв. въпроса ми е да се копува ли нова или може да се ремонтиря старата дали се продава само това което е отпред и вмомента е поразтопено. Благодаря! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 18, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
| grigor написа: | | фурната съм я разглобил и съм видял точно модела на часта дори и цената и в ешоп-72 лв. въпроса ми е да се копува ли нова или може да се ремонтиря старата дали се продава само това което е отпред и вмомента е поразтопено. Благодаря! |
Старата не може да се ремонтира!
Това което е отпред е "приложение" и е следствие на проблема!
Доброто решение е да се купува, а още по-доброто в сервиз (най-малкото защото може да се окаже, че не си заслужава ремонта).
А за да "изгори" въпросното нещо - може да има всякакви причини (включително и в "пред мониторното" устройство). |
|
|
 |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 18, 2006 21:11 Заглавие: |
|
|
| Да всъщност това ми беше следващия въпрос от какво изгаря магнетрона, какви са причините понеже аз не работя в сервиз но имам малко представа от електроника, та ако обичте кажете ми моля от какво може д аизгърми това чудо включително и задмониторното (човека)устроидтво как може да я повреди |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 14:35 Заглавие: |
|
|
| grigor написа: | | Да всъщност това ми беше следващия въпрос от какво изгаря магнетрона, какви са причините понеже аз не работя в сервиз но имам малко представа от електроника, та ако обичте кажете ми моля от какво може д аизгърми това чудо включително и задмониторното (човека)устроидтво как може да я повреди |
Ти въвеждаш някаква нова терминология,но както и да е.
Това нещо "отпред" ти е капачката на магнетрона-нахлузва се върху антенката.Както ти каза RC,тя не се ремонтира.Заменя се с нова,от друг,дефектирал.Трябва да "влезе" плътно.Вероятно около нея(ламарината на самата камера),също е нагоряла.Трябва добре да се почисти с шкурка.
А колкото до това-защо дефектира магнетрона-най често от недостатъчен товар,т.е.,правене на малки кафенца ... |
|
|
 |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 22:24 Заглавие: |
|
|
Съжалявам за неправилния начин на изразяване . helios благодаря ти много за изчерпателния отговор това отговаря на всичките ми въпроси. Благодаря и на всички останали, че изтърпяхте невежото ми обяснение, но се радвам много че има хора които могат да обяснят нещата разбираемо. |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 21, 2006 0:00 Заглавие: |
|
|
| Незнам какво представлява точно тази печка, но има и "по-уличаваща" за задмониторното устройство причина да изгори магнетрона - а именно: непочистена печка. Като се събере капка мазнина точно пред онази "дупка" на магнетрона, от която излизат вълните, мазнината се запалва и метализира пластмасовата (или слюдена) капачка дето е пред излъчвателя, а магнетрона заминава в кофата за боклук. |
|
|
 |
|