Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със меките връзки на говорители.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Авг 21, 2006 8:15    Заглавие: Re: .... Отговорете с цитат

Bojidar200 написа:
Върху тънки найлонови нишки е навит меден проводник с диаметър от 0,06мм до 0,09мм в вид на спирала (все едно навиваш шпула върху нишката, но еднопосочно

Не е найлон, а коприна....

Има подходящи такива в старите аналогови телефонни централи на PHILIPS
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dilana
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 21, 2006 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

ако може и аз да се намеся
значи имам едни сериозни руски колони с 10" баси и при тях руснаците са решили този проблем като са залепили меките връзки за тази къдравата мембрана(или по скоро е като пружина) която крепи мембраната в долния край, та там те са я залепили с някакво лепило много приличащо на гума или каучук и така следвайки извивките достига до менбраната и от там през дупка влиза вътре и там е вече споиката с изводире на бобината .
Дано и аз съм бил с нещо полезен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
baboo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Авг 22, 2006 9:00    Заглавие: Головки Отговорете с цитат

абе общо взето проблема с меките връзки на говорителите е неизбежен особено при такива малки говорителчета които правят голям ход и аз имам такива и много пъти съм ги сменял но когато ги правя оставям по дълги мустаци като ги огъвам на страни и пробвам като местя мембраната на се огъват равномерно по цялата дължина така по трудно се прекъсват също така не трябва да са прекалено дълги защото се удрят в мембраната и трептилката и ефекта е неприятен.Няма такъв проводник които при многократно огъване да не се прекъсне.
Дано да съм помогнал с нещо
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети