|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 1:11 Заглавие: Оборудване на сервиз за бяла твхника? |
|
|
Колеги, отскоро започнах да ремонтирам и бяла техника, но тъй като трудно се съвместяват ремонтите на черна и бяла техника на едно място, реших да си направя отделен сервиз за бялата техника. В тази връзка искам да ви помоля да ми кажете каква минимална площ ще ми е необходима, какви уреди и инструменти трябва да има в този сервиз, съответно с ориентировъчните им цени, както и от кои магазини могат да бъдат закупени. Желанието ми е да оборудвам новия сервиз по европейски образец, като качеството за мен е по-важно от цената. Ще се ремонтира всякаква бяла техника: хладилници, климатици, печки, перални, съдомиялни и всичко останало.
Предварително благодаря на отзовалите се! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 1:59 Заглавие: Обурудване та сервиз за бяла техника |
|
|
| Колега,приветствам начинанието ти,защото май,вече намаля хляба в черната техника,освен в черната търговия.Не съм спец по темата ти,но общувам с доста хора,мои клиенти в черната техника,които по принцип внасяха всичко.Няколко човека се задържаха на пазара за втора употреба,като един от сериозните майстори на бяла техника вече се отказа и намери по-добър бизнес.Та от моя гледна точка,най-издържалият,досега,е взел едно хале в един охраняем обект с размери на самолетен хангар.Разделено е на склад,бояджийна,сервиз,стая за почивка,отдел перални, и др.Зависи какво точно ще правиш и какъв е обема на работа.В старият ти занаят-телевизията,още чакаме европейските разпоретби,които се губят някъде по митниците,а от моите и др. виждания,повечето сервизи в Европа са на нашето ниво днес-мръсни,тесни и неудобни.Да не споменавам колеги от Лондон в какви условия работят,а от нас искат аптеки,отделно писарско-счетоводните олигофренщини,които ни карат да правим и полека,лека се отказват много наши добри специалисти.Като завършек ще кажа,че каквото и да направиш,винаги ще се намери някой кметски малуумник да намери кусур,и всичко за пари и нерви.Това е България,за жалост.Другаде е по-спокойно,знам го. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 7:45 Заглавие: |
|
|
В сервиза където работя се сервизира основно бяла гаранционна техника. При гаранционните ремонти има изчакване на елементи ,което води до необходимост от склад поне 50-70 кв.м .Две помещения по 20 кв.м за съответните ремонти и да не се изкачват стълби при влизане в сервиза.Още 20 кв.м за приемна и леля приемчик ,която да не се дава на никакви манипулаций от страна на клиентите.И за последно -където се пробват пералните и съдомиялните да е пригодено за мокро помещение  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 10:58 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | В сервиза където работя се сервизира основно бяла гаранционна техника. При гаранционните ремонти има изчакване на елементи ,което води до необходимост от склад поне 50-70 кв.м .Две помещения по 20 кв.м за съответните ремонти и да не се изкачват стълби при влизане в сервиза.Още 20 кв.м за приемна и леля приемчик ,която да не се дава на никакви манипулаций от страна на клиентите.И за последно -където се пробват пералните и съдомиялните да е пригодено за мокро помещение  |
bamze, благодаря за отговора! Бих искал да те помоля да ми кажеш какви уреди и инструменти са необходими за сервизирането на бялата техника и някакви ориентировъчни цени, ако знаеш. |
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Пон Авг 21, 2006 12:11 Заглавие: |
|
|
| Станиславе трябват ти комплект гидоре, комплект еврейски звезди и БТР ключове,обикнжовен уред и комплект гаечти ключове,скоба за лагери-това за пералните, а вакум помпа ,електронна везна за фреони от типа R134,12,407,410 и тн. и малка ел.везна с редуцир клапан за фреон 600, газова горелка с сребърен и меден припой, манометри за Ф600 и манометри за останалите фреони за ниско и високо налягане,бутилка азот с редуцир вентили за продухване, рак система със съд за събиране на старият фреон без вида от 600 защото той е изобутан и не се събира в съд а се източва в атмосферата щото е екологично чист,тръборезки малка и голяма,клещи за рязане на капилярната тръбичка,термометър електронен със сонда, и вече филтрите и иглите за зареждане са консумативи. Това цялото около 6000 лв. в най -лошият случай за хладилниците |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 21, 2006 18:59 Заглавие: |
|
|
| weso написа: | | Станиславе трябват ти комплект гидоре, комплект еврейски звезди и БТР ключове,обикнжовен уред и комплект гаечти ключове,скоба за лагери-това за пералните, а вакум помпа ,електронна везна за фреони от типа R134,12,407,410 и тн. и малка ел.везна с редуцир клапан за фреон 600, газова горелка с сребърен и меден припой, манометри за Ф600 и манометри за останалите фреони за ниско и високо налягане,бутилка азот с редуцир вентили за продухване, рак система със съд за събиране на старият фреон без вида от 600 защото той е изобутан и не се събира в съд а се източва в атмосферата щото е екологично чист,тръборезки малка и голяма,клещи за рязане на капилярната тръбичка,термометър електронен със сонда, и вече филтрите и иглите за зареждане са консумативи. Това цялото около 6000 лв. в най -лошият случай за хладилниците |
weso, много ти благодаря, точно това ме интересуваше! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|