| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 16:55 Заглавие: Проблем с PANASONIC 21S1TCP - шаси Z5 |
|
|
Здравейте колеги! Става въпрос за моя собствен телевизор. От време на време свива образа и се включва защитата - презапоих почти всчики спойки, ТХО е в ред, напреженията са редовни. Смених и 10-тина електролита (за всеки случай ) - същата работа. Като изключи понякога прескача искра от отклонителната система. Обикновенно дефекта се получава при по-ярки детайли на екрана. Не знам къде е проблема - имам съмнения в отклонителната система, но нянам друга за пробване.... _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 17:00 Заглавие: |
|
|
А когато са намалени яркоста и контраста това получава ли се ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 17:56 Заглавие: |
|
|
Тогава не го прави, или го прави по-рядко. _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 18:20 Заглавие: |
|
|
хехехе  _________________ home studio |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 18:57 Заглавие: Re: Проблем с PANASONIC 21S1TCP - шаси Z5 |
|
|
| bongo написа: | Здравейте колеги! Става въпрос за моя собствен телевизор. От време на време свива образа и се включва защитата - презапоих почти всчики спойки, ТХО е в ред, напреженията са редовни. Смених и 10-тина електролита (за всеки случай ) - същата работа. Като изключи понякога прескача искра от отклонителната система. Обикновенно дефекта се получава при по-ярки детайли на екрана. Не знам къде е проблема - имам съмнения в отклонителната система, но нянам друга за пробване.... |
Аз съм на мнение да пробваш първо с друг кинескоп. Не съм имал случай до сега да дефектира бобина на S1 |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 19:01 Заглавие: |
|
|
Tokio, имаш ли осцилоскоп? какви са ти осцилограмите на колектора на транзистора за ХО _________________ home studio |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 16, 2004 19:23 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Tokio, имаш ли осцилоскоп? какви са ти осцилограмите на колектора на транзистора за ХО |
Имам осцилоскоп, дори два, но не аз имам проблем с 21S1......... |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 17, 2004 11:19 Заглавие: |
|
|
Хм, с друг кинескоп ще ми е малко трудно - не се намират лесно - с осцилоскопа гледах - нормални амплитуди - мисля че става въпрос за някава верига за защита - като парви дефекта си сваля редовта честота и се чува пищене от импулсния траф (не ТХО) - мисля дали не може да бъде от висковолтовите кондензатори около ТХО ?! _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 1:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Като изключи понякога прескача искра от отклонителната система. | - вътре в нея, или от нея навън ? Ако може напиши по-подробно за тази искра. Според нея - предположения:
- графитното покритие, масата на кинескопа и връзката с шасито, *мек* пробив в ТХО, прекъсване на паралелния кондензатор в първичната, а защо не и - прекъсване на кондензатора вързан последователно с бобината. И разбира се най естественото : - Пробив в самата нея. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 17:23 Заглавие: Проблем с Panasonic - Z5 |
|
|
Ами тя (искрата) прехвърля между отклонителната система и кинескопа - отпред, но не винаги - мисля че това е последтвие от прекъсване на високото. А иначе на екрана няма "звездички", което ме кара да мисля че няма проблем с ТХО. Сега ще почвам да сменям кондензаторите около ТХО (високоволтовите)... _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
|