|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 0:25 Заглавие: |
|
|
аз не виждам нищо лошо в спора там се ражда истината
а когато е в форума ще я видим и ние
не сьм сеирджия просто ми е интересно в бьлгария кои е
по некоректен клиента или сервиза
ако трябва ще пусна нова тема по вьпроса(клиента или сервиза)
а за магазина е ясно те си продават стоката |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 1:02 Заглавие: Искам да се оплача |
|
|
Абе и аз не съм сеирджия,но заставам зад колегата от Ботевград,когото познавам малко повече от клиента с мъртвороденото ДВД.С риск да бъда многословен,както и в други теми ще захвана една полемика.Аджиба,защо всички хора от и над средното поколение,които преживяха "гнилия" социализъм-купувайки си от бившите корекоми-магазини за богоизбрани и не чак толкова,щото всички намирахме долари по черни канали,защо нито един клиент на тези магазини за 10г. не се оплака,че не му работи техниката,или по време на гаранция е имал проблеми?!Аз работя в системата на сервизите официално от 15.08.1978г,а неофициално,като стажант 4г. назад,като ученик.Видял и чул съм много,общувал съм с хиляди гурбетчий-изгнанници от чужбина,и защо уважаеми младежи,нито един за толкова години не продума нищо лошо за техниката и техниците в сервизите,а днес всеки пети плаче от новата техника?С риск да навредя,ще кажа:Синът ми работи в един от техническите хипермаркети при нас и за китайската техника само псува,защото още в първите дни бяха върнати 3 телевизора и 4 ДВД-та и то само КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ!!!!!!!!! Защо нито един друг апарат от престижни фирми,а само жълтурковци??????Посветените колеги,които се занимават с ремонт на тези апаратури имат ясен поглед и знаят за какво става дума.Само да не обидя първият-постнал темата,но драги ми младежо,защо мило момче не отиде първо в един сервиз да попиташ кое е добро и кое -не,а се удави,като си купи първото и най-евтино китайско менте,а после обиждаш колегата -инжинер от Ботевград,все едно,че той е произвел този отпадък и после ти го е продал?!Нима само това ДВД е единственият:МЪРТВОРОДЕН КИТАЙСКИ ОТПАДЪК,продаден без всякакъв контрол по внос и качество в скапаната ни държава?Да сте чули за санкциониран вносител или търговец от Илиянци?Ха Ха!!!А кой контролира вноса там?На кого подариха джип преди години,а?Авие,уважаеми,бедни българи,купувайте евтините ментета и ако обичате оплачете се на Дядо Господ,щото- цар далеко.......от Испания дойде и ни оправи,сега чекаме Господ,но откъде ли ще дойде да се нагъзим натам?????
Е,така и така станах досаден,но да добавя още нещо.За колегата ganevec,отгоре над мен ще кажа следното:Вярно е,че в спора се ражда истината,но коя-по-точно,тази на клиента или тази на специалиста?Обикновенно при мен идват клиенти,бърничкали в апаратите и се извиняват с простото-ами аз не разбирам,и толкова.Кратко и безобидно обяснение.А електрониката е бая сложно нещо,за което,ние техниците,учим цял живот и една малка и"безобидна" намеса води до сложни последици.Относно коректността на майсторите към клиента,мога да препоръчам на горе-пишещия,преди да отвори темата за коректност сервиз-клиент,да прежали една седмица,само, от жвота си и да присъства доброволно,само като наблюдател в някой сервиз и тогава много неща ще му се изяснят.Едно от тях е неврозата,обхванала висок процент от колегите от простотията и низкоинтелектуалното ниво на българина,когато прекрачи прага на сервиза,а той не е митница или кметство,а нещо като хирургия,от която чакаме надежда.Ние,сервизните работници не сме касапи,а високоерудирани,образовани и жадни за новостите хора,измамниците останаха в миналото,сега е времето на можещите! |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 13:23 Заглавие: |
|
|
| Уважаеми Господин wesko dilow,чувал съм(може и да не е вярно),че големите вериги магазини провеждат търгове за гаранционно обслужване и се твърди,че търга печели този който предложи най ниска цена,ако това е така,може стоката да е със супер качество и пак ще има големи проблеми с клиентите.Знам,че е създаден браншови съюз и не е ли негова работа да наложи някакви правила,защото според мен не техниката е виновна,а липсата на правила.Тези цени на стоките са за ваша сметка,не си цените труда и знанията колеги. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 15:57 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Уважаеми Господин wesko dilow,чувал съм(може и да не е вярно),че големите вериги магазини провеждат търгове за гаранционно обслужване и се твърди,че търга печели този който предложи най ниска цена,ако това е така,може стоката да е със супер качество и пак ще има големи проблеми с клиентите.Знам,че е създаден браншови съюз и не е ли негова работа да наложи някакви правила,защото според мен не техниката е виновна,а липсата на правила.Тези цени на стоките са за ваша сметка,не си цените труда и знанията колеги. | Изобщо не е вярно това което си го чул колега ТЪРГОВЕ НЯМА това не ти държавна поръчка за да има търгове Голямите вносители от години си имат сервизи било то собствени било работещи със някоя сервизна верига И самия търговец понякога незнае какви изненади го чакат когато внесе дадена партида изделия това се разбира чак когато пазара ги поеме а за манталитета на българина да купува винаги най ефтиното в магазина си знаем Винаги се спазва принципа цена качество И се започва след това олелия до небесата репертоара на клиента е ясен а колега дилов и във другия форум те попитах за тези речи тили си ги измисляш или женати че тя ти пише размислите по форумите По отношение на колегата ИНЖИНЕР -ТЕХНИК си го знаем много добре но се въздържам от някакви коментари за неговата професионална квалификация защото едни ще бъдат обидени други четящи ще подскочат от радост И преди ти казах НЕ ДАВАЙ квалификаци за техника която не познаваш или ще се запознаеп сле дняколко години когато и мине гаранцията И какво върнали 2-3 двд та и 5 телевизора чудо голямо Сигурно в същото време са продали поне 50-60изделия които не са се върнали искаш ли да ми кажеш че навремето респромите и великото търново ги тествахте с дни и тогава ги давахте на клиента Глупости помня как преди много години у дома влезе Електрон 380 който същата вечер изгуби червения цвят после обикаля някокло пути сервизите за едно скапано ВО Та това ли по качествено отколкото днешната техника Тук не визирам вехтошарските истории по които няко се прекланяте и ги давате за пример че били по добри от новата техника |
|
|
 |
V_A_S_K_O_1 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 22, 2006 20:52 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Проблема с филмите на DivX се появи в последствие , първо ги подкарваше и въпроса не е че не може да намери avi файла а в това че не тръгва , това не за всичките филми. |
Пич само едно ще ти кажа за този проблем провери си кодирането на филмите и скоростта на която са записвани. Аз имах същоя проблем с един филм LG току що купено от магазина не започва да чете филма, а пък NEO го чете без проблеми. Така че сервиза не е виновен че твоето DVD е менте за 19 евро както каза колегата Дилов. _________________ Личен блог на Васил Мърваков |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 22, 2006 21:13 Заглавие: |
|
|
Едно предложение - да се приключи темата!
Мисля, че каквото имаше да се казва вече беше казано. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 22, 2006 21:24 Заглавие: |
|
|
RC сложи и вече един катинар време е
Модерирано от RC
Извинявам се, че пиша в твоя пост - но това имах впредвид, че ще стане (ако се продължава).
Нека темата да си "потъне" в архива.
Достатъчно вече се каза от всички страни. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|