| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 17:19 Заглавие: Амкол-помощ |
|
|
| Колеги имам едно ТВ за ремонт - изсъхнали конд в захранването с това няма проблеми шасито съм го срещал като АМКОЛ РЕКОР ХИБАЧИ и мното други процесор-PCA84C440P/401 нищо сложно като шаси но забелязах че малко над половината от растера има една линия дебела около 5 см в която цветовете са по бледи по принцип трудно се забелязва но съм се угледал и искам да попитам дали някой се е сблъсквал с такъв проблем Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 19:26 Заглавие: |
|
|
| С тримера на импулсното като го въртиш виж дали тази лента се променя и ако се променя то имаш още ликажни електролити в захранването.Имал съм такъв случай даже премери в какви граници регулира захранването. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 19:51 Заглавие: |
|
|
| не се влияе от тримера на захранването |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 19:59 Заглавие: |
|
|
| Тогава сменяй електролитите около вертикалната а и този на 180в за видеоусилвателите. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 20:55 Заглавие: |
|
|
Ако вертикалната е със 1170s- 470мф сменяш и си готов. Той е близо до захранващите ако не пиши. Успех. _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 17:09 Заглавие: |
|
|
| Вертикалата е ТДА 3653 дублирах конд около нея ефект няма смених конд на 180 в същото положение |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 18:12 Заглавие: |
|
|
| Последното което мога да ти кажа е да врътнеш малко и потенциометъра на ускоряващото напрежение.А това с доблирането на кондензаторите не го правя защото няколко пъти ме езаблуждавало и вече направо ги сменям.И уреда си го направих така че вече меря кондензаторите много точно без да ги отпоявам. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 21:04 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | Последното което мога да ти кажа е да врътнеш малко и потенциометъра на ускоряващото напрежение.А това с доблирането на кондензаторите не го правя защото няколко пъти ме езаблуждавало и вече направо ги сменям.И уреда си го направих така че вече меря кондензаторите много точно без да ги отпоявам. |
Колега, а не ти ли се е случвало кондензаторите на мерене да показват нормален капацитет, но пак да са за смяна? За мен правилното решение направо да се сменят. Не са чак толкова скъпи, а и така си спестяваме време и нерви. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 21:30 Заглавие: |
|
|
| Ако въпроса е към мен Коцев то по горе написах че не ги дублирам а направо ги сменям.защото дублирането заблуждава. |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 1:07 Заглавие: проблема |
|
|
| Провери електролитите които филтрират напреженията за регулиране на яркост,контраст и цветност( или по добре ги смени ). Имал сам такъв проблем от кондензатора който филтрира напрежението за регулиране на контраста. Успех! |
|
|
 |
|