|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Авг 10, 2006 13:51 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | Bojilov написа: | | сега има 64 битови АМД процесори с 10 пъти по-голяма производителност за същите пари. |
Всъщност Sempron64 2800+ не е по- производителен от Sempron 2800+ ,просто поддържа 64 битово адресиране
И стига сте спамили темата! Човека попита нещо, отговорете му. За такива пререкания има раздел общи приказки  |
На листче хартия както са написани няма разлика. Ама тоя HT (Hyper Transport) при Socket 754 и нагоре при AMD прави чудеса - с един Sempron 64 2500+ с едноканална памет буквално късам Barton (Athlon socket A) 3200+ със nforce 2 чипсет и двуканална памет... В който и да е тест. Имам и двата компa, aз бачкам със семпрона, брата със другия...
Наистина не си заслужава да се наливат пари във Socket A платформата - и без друго скоро няма да върши никаква работа...
Ето как стоят нещата - Sempron 64 2600+ го гледам за 42$ И едно дъно AsRock K8NF4G - miniATX размер, вградени видео, звук и мрежа само за 55$. Но старите РАМ и захранване могат да бъдадт пречки - АТХ 2.0 стандарта изисква повече ток на 12V линията (май беше поне 14А), докато старите ATX стандарти са с по-силни 5V линии... За RAM-a - ясно, трябва да е DDR. _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 5:58 Заглавие: |
|
|
То като е така, ASROCK AM2NF3-VSTA/AM2= 60.5$ + SEMPRON 2800+/AM2/BOX= 57.0$, е трябва да добавиш и DDR2 памет, но това е бъдещето.... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Пон Авг 21, 2006 23:44 Заглавие: |
|
|
| raxell написа: | | атлон с бракуван L-2 кеш = ДУРОН |
С това искаш да кажеш че L-2 кеша прави Athlon-а "кутлон" ли? Нее не мисля така. По принцип L-1 кеша отдава повече топлина а съм сравнил топлоотдаването на моя процесор и на едно аверче. Охлажданията са ни едни и същи само че на мойто съм му вързал перката на 5-те волта. Моя процесор е Duron на 1.6 (12x133MHz FSB) клокнат на 2GHz ,а неговия е Athlon на 2GHz (10x200MHz FSB) който не е клокнат. И двата процесора са на Socket 463 (Socket A). Моя процесор едвам го напичм до 50 градуса с Prime95 докато неговия не пада под 60 градуса на празен ход. Сигурно ще кажеш че пастата ми е по-хубава от неговата ама не. Преди 2 месеца му я сменях и му сложих от мойта която ми беше останала.
Не съм съгласен с теорията ти! |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Авг 23, 2006 20:37 Заглавие: |
|
|
THX, намери снимки на кристала на няколко процесора и сравнявай, L2 кеша заема по-голямата му площ. И най-точно сравнение ще стане като срявняваш и 2-та процесора в една кутия... От 2 еднакви кристала, единия работи с всичкия си кеш (Аthlon) и един със 1/4 от кеша си (Duron) - нормално е втория да грее много по-малко... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|