Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Процесори Дурон?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Чет Авг 10, 2006 13:51    Заглавие: Отговорете с цитат

bobykafe написа:
Bojilov написа:
сега има 64 битови АМД процесори с 10 пъти по-голяма производителност за същите пари.

Всъщност Sempron64 2800+ не е по- производителен от Sempron 2800+ ,просто поддържа 64 битово адресиране

И стига сте спамили темата! Човека попита нещо, отговорете му. За такива пререкания има раздел общи приказки Exclamation

На листче хартия както са написани няма разлика. Ама тоя HT (Hyper Transport) при Socket 754 и нагоре при AMD прави чудеса - с един Sempron 64 2500+ с едноканална памет буквално късам Barton (Athlon socket A) 3200+ със nforce 2 чипсет и двуканална памет... В който и да е тест. Имам и двата компa, aз бачкам със семпрона, брата със другия...

Наистина не си заслужава да се наливат пари във Socket A платформата - и без друго скоро няма да върши никаква работа...

Ето как стоят нещата - Sempron 64 2600+ го гледам за 42$ Shocked И едно дъно AsRock K8NF4G - miniATX размер, вградени видео, звук и мрежа само за 55$. Но старите РАМ и захранване могат да бъдадт пречки - АТХ 2.0 стандарта изисква повече ток на 12V линията (май беше поне 14А), докато старите ATX стандарти са с по-силни 5V линии... За RAM-a - ясно, трябва да е DDR.
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Авг 11, 2006 5:58    Заглавие: Отговорете с цитат

То като е така, ASROCK AM2NF3-VSTA/AM2= 60.5$ + SEMPRON 2800+/AM2/BOX= 57.0$, е трябва да добавиш и DDR2 памет, но това е бъдещето....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
THX
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна, Вл-вово, 50

МнениеПуснато на: Пон Авг 21, 2006 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

raxell написа:
атлон с бракуван L-2 кеш = ДУРОН

С това искаш да кажеш че L-2 кеша прави Athlon-а "кутлон" ли? Нее не мисля така. По принцип L-1 кеша отдава повече топлина а съм сравнил топлоотдаването на моя процесор и на едно аверче. Охлажданията са ни едни и същи само че на мойто съм му вързал перката на 5-те волта. Моя процесор е Duron на 1.6 (12x133MHz FSB) клокнат на 2GHz ,а неговия е Athlon на 2GHz (10x200MHz FSB) който не е клокнат. И двата процесора са на Socket 463 (Socket A). Моя процесор едвам го напичм до 50 градуса с Prime95 докато неговия не пада под 60 градуса на празен ход. Сигурно ще кажеш че пастата ми е по-хубава от неговата ама не. Преди 2 месеца му я сменях и му сложих от мойта която ми беше останала.
Не съм съгласен с теорията ти!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Сря Авг 23, 2006 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

THX, намери снимки на кристала на няколко процесора и сравнявай, L2 кеша заема по-голямата му площ. И най-точно сравнение ще стане като срявняваш и 2-та процесора в една кутия... От 2 еднакви кристала, единия работи с всичкия си кеш (Аthlon) и един със 1/4 от кеша си (Duron) - нормално е втория да грее много по-малко...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети