| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yuri_1 Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 21:00 Заглавие: ТЪРСЯ ЕЛЕКТРОНЧИК за направа на Хардуер. + Въпрос |
|
|
Поздравления за форума до сега попадах на разни с едно мнение. Значи аз съм страшно невеж в електрониката и имам няколко въпроси.
1. имам нужда от ел. прекъсвач които да се контролира от десктоп компютър. Предлагат ли се такива прекъсвачи имате ли представа за производител и къде да ги търся.
2. имам нужда от хардуер които да преобразува сигнал от датчик и по точно RPM sensor в компютърен сигнал. интересува ме до колко е сложен въпросния хардуер и всъшност какво е необходимо?
Така ако някои има възможност да направи нужната електроника СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ ще пратя подробно за какво става дума.
Предварително благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 21:20 Заглавие: |
|
|
Дай някакви координати. E-mail, ICQ или пък се регистрирай. _________________ home studio |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 21:29 Заглавие: Re: ТЪРСЯ ЕЛЕКТРОНЧИК за направа на Хардуер. + Въпрос |
|
|
Един, два въпроса "на бегом":
| yuri_1 написа: |
1.имам нужда от ел. прекъсвач които да се контролира от десктоп компютър.
|
Понятието "ел. прекъсвач" какво точно означава? Какво ще кoмутира?(какъв е характера на товара?) Съдейки по втория въпрос вероятно - индуктивен (мотор?!?). Елементарен вариант - LPT порта. Пишеш си необходимия софт (а има и готов, стига да се поразтърсиш) и си готов, "хардуера" е елементарен (но все пак зависи от характера на товара).
| yuri_1 написа: |
2.имам нужда от хардуер които да преобразува сигнал от датчик и по точно RPM sensor в компютърен сигнал. интересува ме до колко е сложен въпросния хардуер и всъшност какво е необходимо?
|
"RPM sensor", това датчик (сензор) за обороти ли е?
И по-важното какво точно означава за теб понятието компютърен сигнал
За какъв сензор все пак става дума защото (ако правилно съм предположил ) изхода обикновенно им е в "двоичен вид" което все пак си е един вид компютърен сигнал (според моите разбирания).
P.S.Не е лошо, когато се поставят проблеми (желания), то те да са максимално точно формулирани! |
|
|
 |
yuri_1 Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 22:00 Заглавие: |
|
|
Така пояснявам колкото мога.
За прекъсвача - имам 5 лампи (крушки) искам софтуер да ги контролира кога да светват и изгасят.
За сензора – gear tooth sensor /hall efect/ изпраща сигнал при преминаване на зъб от зъбно колело. Нужен ми е да подава информация на PC то за скоростта на въртящ се барабан. За сигнала не съм сигурен някои се водят digital ???
Operating frequency 0 -15 Khz
output signal - Open drain MOSFET (current sink)
Duty cucle 40% to 60 %
Suply voltage 4 to 30 VDC @ 8 ma max
Voltage Low maximum 4v @30 ma maximum sink
Voltage high 30 VDC maximum
Delectric 200 VDC
connector 3 pin male PIN 1000 3157
мисля че трябва да е станало ясно. Ако някои се захване допълнително ще коментираме кой точно датчик ще е най подходящ в моя случаи. Имайте в предвид че нещата трябва да се направят професионално.
А ако някои се занимава и със софтуер имам нужда и от такъв.
Юрий Митев
[email protected] |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 22:13 Заглавие: |
|
|
По въпроса за 5-те крушки - принтер порта има поне 8 шини данни които могат да се ползват за целта. Има готови неща.
По отношение на датчика на Хол (доста неща не си преписал правилно), то той може наистина само това:
| Цитат: | | изпраща сигнал при преминаване на зъб от зъбно колело | при положение, че на въпросния зъб има "нещо" което е с магнитни свойства.
"Той" НЕ МОЖЕ да | Цитат: | | подава информация на PC то за скоростта на въртящ се барабан | , това трябва и ще го прави "този" на който му се подава информацията. Въпросния датчик може "само да дава импулс" при определени условия.
Темата заминава в друг раздел. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 22:33 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Дай някакви координати. E-mail, ICQ или пък се регистрирай. |
Направи го, за да си пишем! _________________ home studio |
|
|
 |
yuri_1 Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 26, 2006 7:27 Заглавие: |
|
|
guitman не ми ли виждаш е-меила?
Пак [email protected]
ICQ 346-800-426
RC мисля че разбираш за какво става дума скоростта се изчислява от софтуера на база информацията от сензора, времето между два импулса, демек зъба.
Щом има подобни прекъсвачи които могат да се вържат за LPT порта къде да ги търся какъв тип се водят. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 26, 2006 8:27 Заглавие: |
|
|
Съжалявам, изглежда че съм се шашнал от дългите постове и съм пропуснал e-mail-а ти.
Явноо заданието и изпълнението ще се доуточняват тъй като и за двете страни все още не е съвсем ясно какво и как ще се прави. Дали пък вместо зъб нямаш предвид ФРП? Няма нужда аз или други интересуващи се от проекта да спамим тук, затова поисках друуги координати. _________________ home studio |
|
|
 |
|