| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kiko_kikov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 22:06 Заглавие: Лек съвет за новобранеца |
|
|
Привет на всички!!!И преди съм се допитвал до вас (беше отдавна) и много ми помогнахте, за което благодаря и за това пак съм тук! В един друг форум няма да споменавам имена, в който явно хората не са дозряли ме искараха за... и се сетих за вас!!!
По въпроса:купих си усилвател за колата ето това http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=301378&cat=23&f=4012 заедно с това но са две http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=302721&cat=23&f=4478 и се чудя дали имам нужда от кондензатор и каква роля играе той,защото в предното ми возило имах пак голям усилвател с огромен говорител, но в даден момент като усиля CD-то угасваше и все си мисля, че с кондензатора трябва да стане!!!
И още една питанка (може би още по-глупава) :вярни ли е че мощността на говорителя треябва да е около два пъти по-голяма от тази на усилвателя за да не стават инфекции,и ако е така дали изборът, който съм направил е добър???? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 25, 2006 22:31 Заглавие: |
|
|
Последното най добре го приеми за вярно.
За проблема със CD-то дето се изключвало, предполагам че си включмал много говорители в паралел. Избюгвай го, защото импеданса на товара пада много и се включва токовата защита на усилвателя. Ако говорителите са за различен честотен регистър, най добре сложи някъкви филтри. Кондензатор на високите би помогнал но не е най доброто решение. _________________ home studio |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 26, 2006 10:20 Заглавие: |
|
|
| Според мен за такива мощности кондензатора е задължителен, но като се има предвид цената му по-добре го слагай след проба. Ако захранващите кабели са дълги или с не достатъчно голямо сечение и при голяма мощност изкривява, кондензатора ще помогне много. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Авг 26, 2006 10:43 Заглавие: |
|
|
За какъв кондензатор говорим, филтриащ в захранването или последователен на ВЧ говорителя? Ако е в захранването, паралелно на електролита ще трябва да сложиш и сух за да не умрат високите. _________________ home studio |
|
|
 |
kiko_kikov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 27, 2006 17:56 Заглавие: |
|
|
| Ами мисля че става въпрос за захранването!И как се връзва това чудо и някаде дочух че и една десета от фарада ще ми свърши работа!!!Нещо схемичка или инфо!!! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 27, 2006 18:05 Заглавие: |
|
|
| kiko_kikov написа: | | ...някаде дочух че и една десета от фарада ще ми свърши работа!!! |
0,1F = 100mF = 100 000uF
Бая капацитет е това. Да знаеш!
* u е възприетото обозначение за микро ("нормалната" мерна единица когато се говори за капацитет на електролитни кондензатори. |
|
|
 |
baboo Нов потребител

Регистриран на: 05 Авг 2006 Мнения: 24 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Авг 27, 2006 19:19 Заглавие: |
|
|
| a kakъв е смисълът от кондензатор след като най-големият кондензатор в колата е акомулаторът.Според мен е необходимо захранващите приводници да са максимално къси и с достатъчно сечение отговарящо на консумирания ток |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 27, 2006 19:48 Заглавие: |
|
|
| baboo написа: | | a kakъв е смисълът от кондензатор след като най-големият кондензатор в колата е акомулаторът.Според мен е необходимо захранващите приводници да са максимално къси и с достатъчно сечение отговарящо на консумирания ток | Да ама ако имаш втори акумулатор в багажника защото повечето усиватели са там. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 27, 2006 20:54 Заглавие: |
|
|
Тази тема гъмжи от компетентни мнения.  _________________ home studio |
|