| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 15:44 Заглавие: ПРОБЛЕМ СЪС ЗАМЯНА НА ИС U6202B С TSA5511 |
|
|
Здравейте!
Телевизора е стар "телефункен"SR255 VT .Синтезаторът му е U6202B.Опитва се да работи но не на всички канали и е с неустойчива настройка.Като се загрее принудително ис U6202B всичко заработва нормално до изтиването на схемата.Продадоха ми TSA5511 като пълен аналог,но след замяната телевизора заработи само на ДМ обхват.Тази замяна да не би да иска някакво преустройство?Ако някой може да каже нещо по въпроса благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 18:21 Заглавие: |
|
|
| На няколко тунера вместо32-02 съм слагал 5511 и всичко е било нормално.Даже имам един тунер на който съм поставил цокъл и на него си пробвам схемите когато се съмнявам а такава У6202 за първи път чувам просто не съм попадал на такъв тунер. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 21:13 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | На няколко тунера вместо32-02 съм слагал 5511 и всичко е било нормално.Даже имам един тунер на който съм поставил цокъл и на него си пробвам схемите когато се съмнявам а такава У6202 за първи път чувам просто не съм попадал на такъв тунер. |
С У6202 са едни стари телевизори, на които тунера им е на дънната платка покрит с една голяма ламарина. Под ламарината има две малки тунерчета, отделно за метров и дециметров обхват. Предполагам, че му е заминало едното тунерче. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 21:33 Заглавие: |
|
|
Досега съм нямал проблеми със взаимната замяна между тези интегрални схеми. Навренето SDA3202 ги заменях с U6202 и забравях за проблема, а и бяха доста по - евтини.
Ако е телефункена с двата тунера ги презапой. Разбира се, попадъл съм и на некачествени TSA5511, основно от Светла и поради това работех с U6202.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 11:49 Заглавие: |
|
|
Здравейте отново!
Благодаря на всички за отзивите!Аз също съм заменял TSA551 c SDA3202и обратно,но тука в този тунер нещата явно се различават по нещо тъй като DIMA ме испрати на руския сайт и там също са имали тоя проблем само дето не разбрах как са го решили.Междувременно аз успях да намеря една SDA3202-2 с която опитах и със нея работи на двата обхвата,но не е нормално,значи каналите 24 го нам на 20 ,11на 10 и тн.но и неможе да се настрои качествена к-на и звук докато с TSA5511 работи само на ДМ обхват но перфектно.Ще опитам да намеря ориг.схема или ще пробвам и с SDA3202-3 не знам 2и3 по какво се различават. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 22:18 Заглавие: ПРОБЛЕМ СЪС ЗАМЯНА НА...... |
|
|
| Двата синтезатора на честота имат различен коефициент на деление и протокола за обмен на данни с процесора е различен,затова не ти съвпадат каналите.Имам това,което ти трябва и не зная как е най-добре да ти го пратя.Тези тв.не са чак толкова стари-аз все още ги ремонтирам,а и твърдя,че един такъв може да надживее едно ново БЕКО-ВЕСТЕЛ дори и 100Hz.Дай тел.за връзка на личния ми мейл. |
|
|
 |
|