| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kokala68 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 27, 2006 23:47 Заглавие: пак съм аз с JVC -то дето си разстройва програмите |
|
|
Единствената хоризонтална платка на която има smd елементи (макар, че те са от страна спойки ) е тази!!!
http://www.snimka.org/displayimage.php?album=66&pos=4
В ляво предполагам си личат свалените кондензатори.... 4 на брой електролитни. След смяната проблема си остана. Предполагам, че може да има разминаване между вашите препоръки и моите действия
Ето и изглед на цялата платка за ориентация
http://www.snimka.org/displayimage.php?album=66&pos=5
смилете се и ми дайте схема да се потрудя малко, или още малко помощ............... малко ( не съм абориген )  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 2:52 Заглавие: |
|
|
Още в първата тема трябваше да сложиш снимките и нямаше да се наложи ровене в RGB/секам модула. Сега търси къде се стабилизира 30 в. и го мери как се държи.После ще помислим как се държи тунера а защо не и самите кръгове на АДЧ.  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 8:37 Заглавие: |
|
|
Дадохме достатъчно акъл на този човек ,които се оказа че неможе да се ориентира в ТВ защото непознава елементите.Трудно ще намери ценер или нещо по дребно.Моето мнение е да го носи на сервиз . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 8:41 Заглавие: |
|
|
| Щом се занимаваш с електроника, значи не си абориген, но мисля че най-добре ще бъде да го дадеш на някой колега да го ремонтира. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 9:19 Заглавие: |
|
|
Здравейте!Мисля че има някакво недоразумение.Шасито от свнимката не е онова с кондензаторите.И аз не намерих схема за съжаление.А следващото устройство в галерията нуждае ли се от ремонт  |
|
|
 |
kokala68 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 13:51 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | Дадохме достатъчно акъл на този човек ,които се оказа че неможе да се ориентира в ТВ защото непознава елементите.Трудно ще намери ценер или нещо по дребно.Моето мнение е да го носи на сервиз . |
ай стига ся , ще се обиждаме ли?....... дайте ми схема само |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 14:34 Заглавие: |
|
|
| kokala68 написа: | | plamen petrov написа: | | Дадохме достатъчно акъл на този човек ,които се оказа че неможе да се ориентира в ТВ защото непознава елементите.Трудно ще намери ценер или нещо по дребно.Моето мнение е да го носи на сервиз . |
ай стига ся , ще се обиждаме ли?....... дайте ми схема само |
Ако някои колега имаше схема досега щеше да ти я прати, относно обиждането не виждам зоащо се обиждаш на истината (не различаваш управление от RGB) Не се сърди но ако всички си ремонтират ТВ като теб няма да има сервизи и няма да има кого да питаш.Относно дефекта за който питаш не е стандартен за това шаси и никои не може да ти каже ето от това е.Трябва да приложиш малка ум и знания натрупани с годините. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
kokala68 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 14:52 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | Ако някои колега имаше схема досега щеше да ти я прати, относно обиждането не виждам зоащо се обиждаш на истината (не различаваш управление от RGB) Не се сърди но ако всички си ремонтират ТВ като теб няма да има сервизи и няма да има кого да питаш.Относно дефекта за който питаш не е стандартен за това шаси и никои не може да ти каже ето от това е.Трябва да приложиш малка ум и знания натрупани с годините. |
вярно е - но нали уж за това е този форум |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 16:28 Заглавие: |
|
|
Пращам на пощата схемата на C-21Z което трябва да е същото. Аз горе долу виждам къде е проблема, но първо разгледай, че не е с перфектно качество. Само дето не виждам къде да я пратя. И на Joniks във форума написах да ми се обадиш по някакъв начин, че там не можах да я кача. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 28, 2006 18:00 Заглавие: |
|
|
доколкото виждам тва не е шасито дето е със платката със смд чиповете и кондензаторите от снимките,ако е стандартен тунер,а не с PLL синтез вътре може да пробваш все пак да го припоиш извътре и ако не стане да го смениш,разбира се ако има стабилно варикапно,което да не мърда.То няма нищо за мъдруване тука или варикапното плува по някаква причина или тунера се е скапал.Не е проблем и без схема да ги проследиш даже тия неща. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|