Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

VCR Panasonic NV-F628EE-S

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 14:44    Заглавие: VCR Panasonic NV-F628EE-S Отговорете с цитат

-Матсушита Електрик Германия, мейдин Словения прилича ми на "Шуменското Ямболийче от София"
Та въпросното "изчадие" е ударено от гръмотевица, токов удар по мрежата, захванах се да го възстановявам защото е HiFI стерео и си заслужава! Захраващият блок който е на дъното е дефектирал, във висиката секция даже има два три изпепелени елемента!
Хубавото е че от страна солдер на дъното пише всички изходни напрежения, та запуснах VCRa през изправител и проработи, няма други дефекти освен захранващият блок!
-Бих искал да помоля ако някой от колегите има схема само на захранващият блок дори, да ми я прати, понеже има изпарени три елемента, диод, резистор и транзистор!
Блока е транзисторен(генераторът), построен на G FS4KM 12A291B, В пълно късо м/у електродите, предполагам е полевак, но не можах да намеря инфо за него??
-Та помагайте, кой с каквото може благодаря предварително! Very Happy
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Rocktorn,
Изпратих ти една схема на мейла!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 8:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Gena,Много съм ти благодарен за отзивчивоста, и трудът, получих пощата(благодарско), макар захранващият блок на моето "изчадие" да не е същият със този който си ми изпратил, все ще свърши работа някога- нямах я тази схемичка!
-така че проблемът си остава, дори вече се замислям дали да не напрая опит да му нагодя друг захранващ модул, жалко че под "капакът" мястото е доста ограничено.
bobitv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

И от мен имате поща.Не е точно търсеният модел, но надявам се захранването да е същото или подобно.Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 15:07    Заглавие: Отговорете с цитат

bobitv написа:
И от мен имате поща.Не е точно търсеният модел, но надявам се захранването да е същото или подобно.Успех!

БобиТV, благодара ти , ама ако знаеш колко мнооооого- точно същото е захранването до най малка подробност,както предполагах транзисторите са полеваци, утре го слагам на "операционата" и го мятам(видевцето) Smile)) Това което си ми пратил е пълен пакет схеми със цялосно сервизно описание, много, или по точно -изключително ценно е, Хиляди благодарности отново, сполай ти и много берекет ти желая Smile)
-аз лично до сега такава подробна сервизна документация съм нямал!
Пак благодарности, дай боже повече такива отзивчиви колеги Smile)
Проблемът е решен-закривам темата Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети