| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 19:12 Заглавие: Търся волтметър |
|
|
| Къде в София мога да намеря цифров панелен волтметър? Обхвата да е 30В (в краен случай може и 20 волта). Преди продаваха в Конрад, но са останали само с обхват 200мВ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 19:33 Заглавие: |
|
|
Като правило всички са с ICL7107(или 06) в зависимост от типа индикация който могат да управляват. И обикновенно обхвата е въпрос на джъмпери.
Провери тук |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 19:45 Заглавие: |
|
|
| Така ми казаха в магазина. Може да грешат нещо. Ще проверя утре или другиден пак |
|
|
 |
Silversound Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 20:06 Заглавие: волтметър |
|
|
| Преди време си купих два броя от въпросните волтмери от Конрад но има един проблем;захранващото напрежение и измарваното не трябва да имат никъква връзка иначе не работи. Пробвах какво ли не да стане с едно захранване но не става .някой има ли идея какво трябва да се направи.Исках да ги пилзвам за измерване на мощност на НЧУ.те ефективно изходно напрежение но усилвателя и волтмера ги захраних от един и същи траф даже от различним вторични намотки и волтмера изгоря.Естествено имаше необходимите делетели и изправител на входа на волтмера.Идеиии???????????? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 30, 2006 20:39 Заглавие: |
|
|
Silversound, не знам как си представяш с подобен тип волтметър да измериш това: | Цитат: | | за измерване на мощност на НЧУ.те ефективно изходно напрежение но усилвателя | .
По принцип е възможно да има проблем в зависимост от схемната реализация, а по-точно да не може да мери собственото си захранване. Това за което пишеш е малко по-друго и според мен проблема е бил друг.
Тези от линка по-горе могат (и трябва ) захранването и измерваното да имат обща маса.
Проблема ти е друг.
| harleybg написа: | | Така ми казаха в магазина. Може да грешат нещо. |
Не вярвай на "каките" (и батковци може да са) в магазина априори!
Прочети какво има към конкретното нещо (ако има ), то и това не винаги е критерий но все пак... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
|
|
 |
sislog Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 15:28 Заглавие: Re: волтметър |
|
|
| Silversound написа: | | Преди време си купих два броя от въпросните волтмери от Конрад но има един проблем;захранващото напрежение и измарваното не трябва да имат никъква връзка иначе не работи. Пробвах какво ли не да стане с едно захранване но не става .някой има ли идея какво трябва да се направи.Исках да ги пилзвам за измерване на мощност на НЧУ.те ефективно изходно напрежение но усилвателя и волтмера ги захраних от един и същи траф даже от различним вторични намотки и волтмера изгоря.Естествено имаше необходимите делетели и изправител на входа на волтмера.Идеиии???????????? |
НЧУ ти е предполагам със средна точка на захранването. Аз имам същия проблем но с захранващ блок 2x20V. И двата уреда изгоряха в момента в които напрежението надвиши 3V. Като имаш в предвид, че ги захранвам с батерия 9V, но правят обратна връзка през захранването си.
P.S. Ако някой ми обясни как да кача PIC нещата ще станат по ясни.
Последната промяна е направена от sislog на Пон Ное 13, 2006 15:36; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 15:35 Заглавие: |
|
|
| Въобще цифровото измерване на бързоизменящи се аналогови напрежения е доста глупава идея. За целта само стрелкови или свето и други оптични дисплеи но не и цифрови! |
|
|
 |
|