| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kty Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 1:59 Заглавие: Търся схема за светещ пътен занк. |
|
|
Здравейте на всички,работя във фирма която произвежда пътни знаци и мантинели,та вчера ме нагърбиха със задачата да измисля светещ пътен знак(то това отдавна е измислено),но нещо немога да намеря подходяща схема(искам да се представя добре).
Идеята е:обикновен пътен знак с малки лампички по радиуса на окръжноста и вътрешността(например числото 40).Всичко това трябва да работи на 220 волта и да мига непрекъснато.
Ако можете да ми помогнете с някоя схема ще съм ви много благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 7:01 Заглавие: |
|
|
До колкото съм виждал нещо подобно , знака е пласмасов и е осветен отвътре , ти искаш да осветиш самия знак така ли да разбирам ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 02, 2006 7:13 Заглавие: |
|
|
В Comet продават свтодиоди и по 3 вата с ток 0.7 ампера. Избирай си подходящ цвят, реди ги където трябва, намери им данните за пад на напрежение, подбери количеството така, че да станат като за 240 волта, сложи един як грец, направи си реле за мигачи като за москвич или каквото и да е реле, но да ги комутира контакт за да не си губиш времето с разни транзисторно/тиристорни дивотии и прибирай кинтите. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
qnap Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 11:21 Заглавие: Re: Търся схема за светещ пътен занк. |
|
|
| a koq e tvoqta firma...za6toto moqta tarsi nqkoi, koito da proizvejda mantineli?blagodarq ti predvaritelno |
|
|
 |
kty Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 31, 2006 14:02 Заглавие: |
|
|
Фирмата е испанска и също има интерес да купува мантинели от БГ,но уви там не се интересуват.Пращах писма и факцове (от името на фирмата) до Кремиковци и Стомана Перник,но така и отговор не получих ,......а ставаше въпрос за четири тира седмично  |
|
|
 |
|