Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Имаше една тема за старите телевизори....

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Авг 30, 2006 23:52    Заглавие: Имаше една тема за старите телевизори.... Отговорете с цитат

....та искам да попитам имат ли някаква стойност и ориентировъчно каква? Говоря за едно Пиринче и два големи (61 см) руски чернобели (лампови). Мисля, че всичко си стои по тях, само на Пиринчето му го няма задния капак.
Имам и 4-5 броя много стари, но запазени радиоапарати. Марките са TESLA, RADIONE, INGELEN..... Имат ли антикварна стойност, или да ги хвърлям на боклука?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 0:22    Заглавие: Имаше една стара тема за.... Отговорете с цитат

Колега,мисля,че още е рано да разчистваш складовете си!?Разбирам и споделям чувствата ти по отношение на ремонтите,но е още рано за предлагане на антиките.Наскоро един пишман колега се изпусна и сподели,че някъде в София изкупували стари радиоприемници от преди-татово време по 350лв.бр.,така,че почакай да влезем в Европата-те са луди по вехторийте.И да не бъда голословен,ще кажа,че някога-1981г.когато сателитната телевизия се гледаше в цивилизована Европа,а тук се смяташе за шпионаж,един наш познат,от загниваща Германия предложи да внесе сателитен комплект в замяна на.........грамофон-PATE- FRE с фуния и метална игла,но когато чичото от едно наше село,хвърлил грамофона в плен на пепелта и забвението,чу,че ще го разменяме със германец-каза:ще го ударя в земята,но на германец нямя да го дам!Аз тях съм воювал и никакви търговий!А неговите синове след много години дойдоха при мен и си купиха сателитен комплект,от същата загниваща Германия,но вече с други търговски названия и много ниски цени,а грамофонът му може би още натрупва пепел и си вдига цената.Така,както сме си вехтошари,може някой ден поне синовете ни да станат богати-дай Боже!Желая ти го от сърце!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 9:44    Заглавие: Re: Имаше една стара тема за.... Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
Колега,мисля,че още е рано да разчистваш складовете си!?Разбирам и споделям чувствата ти по отношение на ремонтите,но е още рано за предлагане на антиките.Наскоро един пишман колега се изпусна и сподели,че някъде в София изкупували стари радиоприемници от преди-татово време по 350лв.бр.,така,че почакай да влезем в Европата-те са луди по вехторийте.И да не бъда голословен,ще кажа,че някога-1981г.когато сателитната телевизия се гледаше в цивилизована Европа,а тук се смяташе за шпионаж,един наш познат,от загниваща Германия предложи да внесе сателитен комплект в замяна на.........грамофон-PATE- FRE с фуния и метална игла,но когато чичото от едно наше село,хвърлил грамофона в плен на пепелта и забвението,чу,че ще го разменяме със германец-каза:ще го ударя в земята,но на германец нямя да го дам!Аз тях съм воювал и никакви търговий!А неговите синове след много години дойдоха при мен и си купиха сателитен комплект,от същата загниваща Германия,но вече с други търговски названия и много ниски цени,а грамофонът му може би още натрупва пепел и си вдига цената.Така,както сме си вехтошари,може някой ден поне синовете ни да станат богати-дай Боже!Желая ти го от сърце!

wesko dilow, благодаря за съвета! Ще почакам, аз и без това не бързам. Ще взема само да ги постегна и поизлъскам малко.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 9:55    Заглавие: Re: Имаше една стара тема за.... Отговорете с цитат

wesko dilow написа:

Веско, като чета това твое изречение, се сещам за стария виц "Баба дава на войника".
Естествено "пишман-колега"-та съм аз.
Пишман, според тебе.
Но в никакъв случай не си ми "колега".
Извинявай ако има нещо.
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 11:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво означва "ПИШМАН"?Да си уточним терминологията.
Цитат:
от преди-татово време по 350лв.бр.,така,че почакай да влезем в Европата-те са луди по вехторийте

Това е вярно , но не съвсем.Те са луди, но по собствените апарати.Едва ли някой европеец ше се впечатли от радио ХР.Ботев или тв. Пирин.Освен това апаратите трябва да са в перфектен вид с оригинални части(за серийните модели).Ако има нещо сменяно с неоригинално , апаратът губи всякаква стойност.Преди много се ровех в маняшките сайтове и го знам от там.Аз имам Филипс модел 625 от 1941г.Споменах в един сайт, но ми отговориха,че е доста "нов".Търсели се от 1910-1930г.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 31, 2006 11:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Аз имам Филипс модел 625 от 1941г.Споменах в един сайт, но ми отговориха,че е доста "нов".Търсели се от 1910-1930г.

Регистрирай се и ми пиши на ЛС за тва радио,може да завъртим някаква далавера.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети