| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nplus Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 19:04 Заглавие: Предложение за усилвател |
|
|
Предложете ми коя схема на услилвател да напрявя, ако:
1.Целта е кристален звук
2.Входния сигнал се взема от onboard audio картата на компютъра
3.Изходен сигнал-стерео,2 двойки тонколони (общо 24 вата) + още 10 вата за цветомузика и блиц
П.П. ще се използва за домашна употреба |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 19:10 Заглавие: RE: Усилвател |
|
|
Макар с риск да ме обвинят че съм старомоден, най-чист звук възпроизвеждат ламповите усилватели, макар че изработката им е доста по-трудна от тези на полупроводници - имат изходен трансформатор, който трябва да бъде навит много внимателно, за да се получи това което искаш. Все пак ти можеш да си намериш готови усилватели с интегрални схеми - има ги и са доста евтини. _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
nplus Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 20:04 Заглавие: |
|
|
| А от къде? ( в смисъл дали ще има такива в някой магазин за ел. чаркове-интегрални схеми и т.н.) |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 20:07 Заглавие: |
|
|
Ами зависи докъде си на "ти" с електрониката - има готови сглобени платки, има и за сглобяване. Иначе ги продават в магазините за резервни части. _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
nplus Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2004 20:10 Заглавие: |
|
|
| За сглобяването не е проблем - въпросът е кристален звук |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 6:13 Заглавие: Re: RE: Усилвател |
|
|
| bongo написа: | | Макар с риск да ме обвинят че съм старомоден, най-чист звук възпроизвеждат ламповите усилватели, макар че изработката им е доста по-трудна от тези на полупроводници - имат изходен трансформатор, който трябва да бъде навит много внимателно, за да се получи това което искаш. Все пак ти можеш да си намериш готови усилватели с интегрални схеми - има ги и са доста евтини. |
Не си старомоден а напълно прав   Ето един линк има има голям избор стига да има желание за правене http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/schematics.htm _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Georg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 10:17 Заглавие: |
|
|
За мен най лесния и бърз начин е със сглобяеми китове, но за да получиш добро качество със интегрални усилватели те трябва да работят на понижено напрежение ( виж графиката на нелинейните изкривявания в зависимост от захранващото напрежение ) и да са свързани в мостова схема. Виж на този адрес http://www.neomontana.dir.bg кит №60 и го прочети до края. Но това е около 30% от проблема, другите 70% за кристален звук се падат на тонколоните. Това вече е друга тема _________________ информацията е безценна,не искам и не давам пари за нея. |
|
|
 |
nplus Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 17:37 Заглавие: |
|
|
| Усилвател номер 7 на неомонтан съм го раглеждал много пъти, но един усилвател е 9лв а за стерео са нужни два...Аз търся вариант с готов стерео усилвател или кит но тново стерео. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 21:00 Заглавие: Re: RE: Усилвател |
|
|
| bongo написа: | | Макар с риск да ме обвинят че съм старомоден, най-чист звук възпроизвеждат ламповите усилватели..... |
Хайде да се изразяваме точно, за да не създаваме митове и легенди. Ламповите усилватели нямат най-чист а най-приятен за слушане звук. Изкривяванията им нормално са на порядък по-големи от тези на средно добър транзисторен усилвател, но хармониците им "обогатяват" вместо да "замазват" звука. Лампите са за хора които искат не точен, а приятен за слушане звук. |
|
|
 |
F Sol Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 21:19 Заглавие: |
|
|
Ей Georg запознат ли си с мостовото на 7294 и ако си айде ми помогни си вържа мойте става ли  |
|
|
 |
|