Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Споделяне на информация
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пет Сеп 01, 2006 21:58    Заглавие: Споделяне на информация Отговорете с цитат

Това го пиша заради въпроса на Динко.
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=22584&sid=7a6ffccf4a4b1786e3637e7b66bdadab&topicshow=BIN%20%20ЗА%20%20INSPIRA%2021IN2255
Все повече, и повече се натрупват неща, и специално за мен е трудно да ги откривам.
Дима е невероятен в това отношение.
Не знам, как си систематизира нещата, ама нямам нищо против, ако всички споделим мнение по въпроса.
Знам че имам някъде описано по за дадения процесор,
ама трудно го намирам.
Ако е известна марка, почти няма проблем.
Но странните наименования, които не са производители, ме затрудняват.
Благодря предварително за мнения по въпроса!
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 12:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом ти Митко виждаш проблем при търсенето какво да кажа и аз Sad Явно трябва да си определим една събота къде да се съберем и да обменим практически опит. Аз съм готов и на другия край на България да е пак ще дойда.Пък и при мен да се дойде също добре дошли само да има и кой да ни светне по обстойно как става. Very Happy
Между другото много ми допада как е направен http://base.rc5.ru/ сайта. Поне за мен е много добре. Laughing
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е толкова добре според мен. Там си е на папки, и ако търсиш дъмп по даден процесор, без да знаеш модела, не го намира. Веднага направих проба. Може би нещо като екселска таблица по ще върши работа.
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Засега се справям като правя папки по марки и във текстови фаил пиша процесор памет и джънгал Отделно от това пиша и шасито Останалото е ловджииска работа Ако мога да определя шасито определям Ако ми нещо непознато паметта на цокъл и писане и търкане на паметти до побъркванеМакар че преди време бях писал че при ремонтите е много малък процента на писане на памети (макар че е досто модно напоследък) обикновенно си е класическа повреда отсранима с поялник а не с програматор За идеята за екселска таблица става но донякъде По добре ще стане ако се ползва някоя от сервизните програми или програма за складово стопанство и там процесорите да се вкарат като номенклатура и да се търси по част от име или номер и съответно да излиза и модела Но пак опира до време за създаването на тази база данни а то е май кът на всеки от нас
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Цялата бъркотия идва от това, че вече един и същи ТВ, е с различна марка. И даже да имам дъмп за това чудо, то ще е в папка за някой друг. И трябва да разгледам и отворя всички папки.
За тия които се продават в България е по лесно.
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

По отношение на китайските телевизори и не само на тях паметите и схемите съм ги направил в две папки,
chassis China Tv
или
chassis Other TV pamet

по тоя начин при установяване на шасито /много често то съвпада с надписи по платката/ става много лесно намирането на паметта или схемата.Разбира се схемите лесно се намирата и по състава на телевизора или поне схема която дава достатъчна възможност да се работиЕто как изглежда /това още не съм го довършил/
chassis 5i30__str-f6456_vct3803_msp3463_ta8246_tda6108_tda8359_146

разбира се тук е по добре да се сложи на първо място след шасито или наименованието на телевизора вида на процесора,но както писах не е довършено.При установяване на съответствие на номерацията на елементите и това на дадена схема/молех няколко пъти колеги за обратна връзка но не получих/ вече може да се преименува и схемата с шасито за да е в папка Othet TV shema
например
Daytek 21FS55 chassis SS
Неудобството е че някои схеми ги има няколко пъти,в папки chassis,China Tv и Other TV shema като в последната моге и да има една схема под няколко наименования .
Схемите на Vestel съм ги направил в папки 11АК03 11АК20М,в които съм сложил схема и сервиз и са обединени в обща папка 11АК...
На BЕKO също са в отделна папка с надписи 12.1 16.1 Е1 и т.н
Схемите на Самсунг,Сони,LG,Grundig,Деу ,Филипсса подредени по шасита,при тях намирането на номера на шасито става лесно или е написано на платката или има таблици за съответсвие на модел- шаси
В една тема бяхме започнали да пишем къде се намира номерата на шасито при различните шасита.На някои модели телевизори например Тошиба,SHARP/любимите на Коцев/ се стремя заедно с модела да запиша и шасито
21HT-15H chassis GA-1E
C-3710H chassis 8P-S
Между другото нямам таблица модел - шаси за Тошиба,така,че ще съм благодарен ако някой ми я изпрати.
Папката за сервизни режими ми е разделена на три под раздела
TV chassis processori
За съжаление в последната имам много малко,просто предпочитам да работя по шасита предполагам,че сте го забелязали,но например в папката TV винаги пиша и шасито.В папката chassis имам подраздели със сервизите на Панасоник,Самсунг,Сони,Grundig,11АК..SHARP където сервизите са подредени по шасита.

Ще си позволя един съвет към колегите които сега започват да си създават архив МИСЛЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО как ще го организирате защото след една година ще е късно да го реорганизирате,аз вече виждам някои недостатъци при мен,но преди 10-12 години не мислех,че нещата ще достигната такива обеми,в момента имам за обработка 1,5-2G ,които постоянно се увеличават и просто тях все едно че ги нямам.Аз също съм си мислел за екселска таблица със състава на телевизора шасито и т.н.,но все не остава време.

Извинявайте за дългото писане,предполагам,че някой е забравил началото.Ще се радвам ако успея да помогна на някой.Ако искате повече подробностти на лични или на пощата,ще помогна с каквото мога.

Имам и едно предложение не знам дали е удачно,например да се създаде една "важна тема"в някой раздел и там да се пишат например модела на телевизора и надписите по платаката,за да остане нещо като архив.Ето каво аз бих оставил за BЕKO

Bekoelektronik 50S.190D ..10.2
Bekoelektronik 63Y.190... 10.3
Bekoelektronik 67D.190... 10.4
Bekoelektronik 5LZ.190... 11.1
Bekoelektronik 6BZ.190... 12.1
Bekoelektronik 7LY.190... 12.3
Bekoelektronik A99.190... 12.4-12.5
Bekoelektronik G99.190... 12.6
Bekoelektronik G80.190... 12.8
Bekoelektronik 7SZ.190... 14.1
Bekoelektronik U99.190... 14.2
Bekoelektronik 6SZ.190... 11.2
Bekoelektronik G70.190... 12.7
Bekoelektronik Z50.190... E1
Bekoelektronik S99.190... 14.2
Bekoelektronik ZA4.190... 16.1
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 18:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Пратих в пощата една таблица в която има доста Toshibi, може и да я нямаш. За всеки случай.
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря.
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 02, 2006 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Mitachi идеята ти е великолепна надали някой колега има сортирана информация но ти ме запали и започнах да ги правя на EXCEL.В момента имам свободно време и ако направя нещо свястно ще го споделя със вас.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Нед Сеп 03, 2006 14:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Тука има една таблица ТВ-шаси-състав. Понякога върши добра работа.
http://www.diagram.com.ua/info/datas/tv-ic.zip
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети