| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 14:31 Заглавие: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал |
|
|
| Значи повредата е следната. След опити за външно подаване на сигнал стана следната случка, сега десния канал не работи нито на радио нито на дек нито на CD. При усилване намаляване се чува само припукване в колоната на десния канал. Левия канал си работи нормално. Ако се подава външен сигнал на крайното стъпало си работят и двата канала нормално, но не може да се регулира силата на звука. То ясно, че баща ми вече няма да и прави външен вход, ами поне ми кажете, ако знаете LC75392 (регулатор превключвател на звука) ли е заминала. Направо да я търся да я сменям. Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 17:55 Заглавие: |
|
|
| По всяка вероятност-да, заминала е. Но за всеки случай ако имате високоомни слушалки,не е зле да чуете има ли нормален сигнал на входа и съответно на изхода на липсващият канал.Това наистина е елементарен, но доста ефективен начин за проследяване на нч сигнал. Аз например ползвам едни руски слушалки 4400 ома (2x2200 ома) от едно време за обучение на радисти. Изпращам Ви описанието на LC75392 за всеки случай.Успех! |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 23:05 Заглавие: Re: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал |
|
|
| slav4o.com написа: | | Значи повредата е следната. След опити за външно подаване на сигнал стана следната случка, сега десния канал не работи нито на радио нито на дек нито на CD. При усилване намаляване се чува само припукване в колоната на десния канал. Левия канал си работи нормално. Ако се подава външен сигнал на крайното стъпало си работят и двата канала нормално, но не може да се регулира силата на звука. То ясно, че баща ми вече няма да и прави външен вход, ами поне ми кажете, ако знаете LC75392 (регулатор превключвател на звука) ли е заминала. Направо да я търся да я сменям. Благодаря ви предварително. |
shema 4558 да има някъде из платката? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 20:48 Заглавие: Re: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал |
|
|
| dtmf написа: | | slav4o.com написа: | | Значи повредата е следната. След опити за външно подаване на сигнал стана следната случка, сега десния канал не работи нито на радио нито на дек нито на CD. При усилване намаляване се чува само припукване в колоната на десния канал. Левия канал си работи нормално. Ако се подава външен сигнал на крайното стъпало си работят и двата канала нормално, но не може да се регулира силата на звука. То ясно, че баща ми вече няма да и прави външен вход, ами поне ми кажете, ако знаете LC75392 (регулатор превключвател на звука) ли е заминала. Направо да я търся да я сменям. Благодаря ви предварително. |
да има SEC KA4558S |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 21:13 Заглавие: |
|
|
Славчо подай на входовете на LC-то сигнал и виж дали ще излезе на изхода -(пак на схемата).Ако не -ясна ти е картинката.С доста импровизация може да се присади нещо от рода на TDA7313,7318,7333,7348 но с доста доработки _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 0:23 Заглавие: Re: Sony HCD RX33 (уредба) проблеми с единия канал |
|
|
| slav4o.com написа: | | dtmf написа: | | slav4o.com написа: | | Значи повредата е следната. След опити за външно подаване на сигнал стана следната случка, сега десния канал не работи нито на радио нито на дек нито на CD. При усилване намаляване се чува само припукване в колоната на десния канал. Левия канал си работи нормално. Ако се подава външен сигнал на крайното стъпало си работят и двата канала нормално, но не може да се регулира силата на звука. То ясно, че баща ми вече няма да и прави външен вход, ами поне ми кажете, ако знаете LC75392 (регулатор превключвател на звука) ли е заминала. Направо да я търся да я сменям. Благодаря ви предварително. |
да има SEC KA4558S |
Towa e dwoen preдусилвател който често се използва в муз.системи, може да тествате и него от към вход/изход |
|
|
 |
|