| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
freelancer_bg Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 03, 2006 14:10 Заглавие: Програмка определяща контрастен цвят ? |
|
|
Програмка определяща контрастен цвят ? Съществува ли изобщо такова нещо. Да речем да цъкнеш на даден цвят , програмата му взима кода и ти връща друг код , който би трябвало да е на цвят който контрастира добре на първия. _________________ Не псувайте шефовете си на майка, защото така се размножават.
Аз лично много ги мразя, затова си бачкам като Фрийлансър |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 8:35 Заглавие: |
|
|
| Такава програма може да се направи за 5мин. Всеки цвят се състои от три основни цвята R G B като яркостта на всеки се интерпретира със число от 0 до 255 За да се получи "контрастен цвят" трябва от 255 да се извади стойността на всеки цвят например за жълт цвят имаме (255 255 0) и след операцията се получава (0 0 255) (син цвят) Но каква е целта да се правят негативни изображения ли ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 16:13 Заглавие: |
|
|
Абе незнам дали съм се изразил много точно , но ми трябва програма която да ми дава кода на цвета , който изпъква най добре на фона на предварително зададен от мен цвят.
За едно банерче ми трябва _________________ Не псувайте шефовете си на майка, защото така се размножават.
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 23:29 Заглавие: |
|
|
Няма да е само до RGB и техните стойности.
Примерно червено изпъква много добре на син фон  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 14, 2006 19:07 Заглавие: |
|
|
Май намерих каквото ми трябваше ColorImpact се казва _________________ Не псувайте шефовете си на майка, защото така се размножават.
|
|
 |
|