| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tsarya Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 23, 2006 15:50 Заглавие: |
|
|
Няма как да си чувал, защото ние го правим
Ако искаш да чуеш и видиш ми пиши на [email protected]
А съвсем скоро мислим да го пуснем в Comet!
Ще се радвам да направя демо на всеки който обича хубав звук!
Забравих да добавя, че чипът е само драйвер! Няма крайни транзистори на него, така че всякаква прилика със STK-та или TDA-та отпада
Изисква относително малък брой елементи около него, с които се задава усилване, настройва се прага на защита от претоварване, клип индикация, термо защита, DC защита и т.н.
Работи от +/-12V до +/-125V!!! Няма шега!
Могат лесно да се прават страховити стъпала с него. _________________ There's never time to do it right, but there's always time to do it again!... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TDA8560Q Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 27, 2006 15:47 Заглавие: |
|
|
| Имам такава готова схема на която трябва само да и се запоят кабели.Сложих я в кола и като усиля радиото усилвателя изключва а като намаля се включва.Вьрзал сьм 3та - само кьм - на колата |
|
|
 |
rampage Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 11:18 Заглавие: |
|
|
Значи направих усилвателя с TDA8560Q и като го пусна изключително много бучи при наличие на входен аудио сигнал. Слагах по-големи кондензатори на входа на захранването, ширмовани проводници - без резултат.
А като вържа и тонкоректор този шум се усилва неимуверно много.
Не съм го правил за кола и затова го захранвам със стабилизиран изправител.
Уж интегралката е много лесна за подкарване, а ми прави такива проблеми.
Някакви идеи откъде е този шум? |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 13:05 Заглавие: |
|
|
| Как си вързал масите,сложил ли си R1,R2,R3,R4,МИГА ЛИ ИДИКАТОРА |
|
|
 |
rampage Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 14:07 Заглавие: |
|
|
| Уж съм спазил всичко от статията на Млад Конструктор. Принципно схемата на Неомонтана е същата само със светодиод и малко по-просто регулиране на Mode pin-a. Всичко е вързано. Започвам да си мисля че чипът е дефектен, колкото и глупаво да звучи. |
|
|
 |
Z*E*W*A Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 04, 2006 14:56 Заглавие: |
|
|
| аз си бях взел кит-а от неомонтана,неможах да го пусна.Взех си от Магазим ИС-а и пойде виж да вазбужда |
|
|
 |
nikolovsss Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 20:11 Заглавие: |
|
|
| rampage написа: | | Уж съм спазил всичко от статията на Млад Конструктор. Принципно схемата на Неомонтана е същата само със светодиод и малко по-просто регулиране на Mode pin-a. Всичко е вързано. Започвам да си мисля че чипът е дефектен, колкото и глупаво да звучи. |
ви(ш)ж да не си сгрешил не(6т)що ,прегледа(и)й вси(4)чки елементи правилно ли са св(а)ързани .тда 8560 е много добър (4)чип и свири задоволително.(6)Шума мо(6)же да ти иде? от токоизто(4)чника , трябва да сло(ш)жиш голям капацитет поне 10000мф? на 35 в заедно с един 100нф,за да мо(6)же да ти (у)обира пулсациите ,напрежението не трябва да надви(6)шава 18 волта ина(4)че ПРАСС? и самия усилвател трябва да е по надале(4)че от трафа на захран(д))_ването ти
Модерирано от RC
Буквите в червено са от българската азбука - познаваш ли ги?
Изречението завършва с точка, а интервала е след нея (преди главната буква с която започва следващото изречение)!
Съветите (по същество) са като начина на писане. |
|
|
 |
climberdimo Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 15, 2006 0:21 Заглавие: |
|
|
www.mladkonstruktor.bg Търси 2x40W има и платка по магазините. А и на китове се продава. Аз го ползвам 2 години и съм доволен. Но на 2 ома в кола е супер. При положение, че повечето автокасетофони свирят по слабо а ги водят 2x45W. Масите на захранването и входния сигнал задължително трябва да са разделени иначе се самовъзбужда. _________________ Wolves are born to live in freedom ! |
|
|
 |
genhack Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 17, 2006 16:14 Заглавие: |
|
|
| climberdimo написа: | | Масите на захранването и входния сигнал задължително трябва да са разделени иначе се самовъзбужда. |
Какво означава това? Някой ако обясни ще бъда благодарен. Купих си кит от Неомонтана(11лв в Пасат-Варна) и сега ще го мъча. Като гледам са поспестили малко елементи. |
|
|
 |
climberdimo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 17, 2006 23:59 Заглавие: |
|
|
Зарежете нео монтана дал сум там линк " http://mladkonstruktor.bg/2x40W_main.htm " !!!!!!! Схемата работи ползвам я. Пригодена е и за автомобил чрез REM контрол. Относно разделянето на масите то си е в самата интеграла. in R на pin1 GND audio на pin2 in L на pin13. GND захранване pin5, pin8. Масата на AUDIO IN не се връзва към общата маса. Иначе се само възбужда! Пробвал съм. _________________ Wolves are born to live in freedom ! |
|
|
 |
|