| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 16:26 Заглавие: SONY KV-29FX66e |
|
|
| Колеги Трябва ми схема за този телевизор.Краиното стъпало за ХО е изпълнено с два транзистора.2SC5696 и 2SC5698.Лошото е че тв е бил при едни колеги които след като не могат да отремонтират нещо започват да разменят местата на части за да не могат да го поправят и другите.За единият транзистор мисля че е пнп но не съм сигорен защото не намирам инфо.Телевизора е 100хц.До сега такова изпълнение на развивка не съм срещал.Ако има някаква особенност при този тип ремонт моля споделете. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 16:32 Заглавие: |
|
|
луд ще станеш с този телевизор,дано да не се наложи да си поръчваш нова платка за ХО. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 16:37 Заглавие: |
|
|
| AE-6B шаси. |
|
|
 |
velo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 16:58 Заглавие: |
|
|
| plamen petrov написа: | | луд ще станеш с този телевизор,дано да не се наложи да си поръчваш нова платка за ХО. | Определено ми е ясно че ще е ходене по мъките.Ако се стигне до нов модул за хо има ли от каде да се купи?Човека е паралия и е доста стъбилен като клиент.А и с по гадни неща съм се справял. А разчитам и на вашата помощ  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 17:07 Заглавие: |
|
|
| Транзисторите горят от ТХО и обикновено единия.Сменят се само с оригинални.Горят и полеваците в корекциите.Сервизното го имам на диск и ако не намериш,ще го архивирам и ще го пратя. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 17:10 Заглавие: |
|
|
За този транзистор за който не намираш инфо просто го написваш най горе в полето натискаш GO и ще намериш каквото ти трябва ,но да знаеш че и двата транзистора са обратни с съпротивления и диоди.И двата ги има по магазините
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Вто Сеп 05, 2006 17:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
velo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 17:12 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Транзисторите горят от ТХО и обикновено единия.Сменят се само с оригинални.Горят и полеваците в корекциите.Сервизното го имам на диск и ако не намериш,ще го архивирам и ще го пратя. | В случая са изгорели и двата транзистора.По думи на клиента това е станало в следствие на нестабилно напрежение в мрежата.В корекциите не открих изгорял плевак но съм ги прегледал набързо.Може и да има. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 17:25 Заглавие: |
|
|
| На този,който правих наскоро,беше изгорял единия,смених го и телевизора тръгна но след 5 минути изгоряха и двата и така се набутах,а и ТХО-то е доста скъпо. |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 18:11 Заглавие: |
|
|
Скоро правих таква Сони.Транзисторите ги има при Кацарска и в АСВО.Горят когато се прецака Словенското ТНО.Горят съшо и корекциите-вобще голямя мъка е това ТВ.Смених цялата платка,понеже клиента така искаше.Имам платка с оправени корекции с изгорял R8224 в ABL-веригата,на когото не знам стойността.Имам и ТНО,което остана,за моя сметка.За схема-ще ти пратя нещо.Успех... _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
velo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 05, 2006 18:22 Заглавие: |
|
|
| nik_69 написа: | | Скоро правих таква Сони.Транзисторите ги има при Кацарска и в АСВО.Горят когато се прецака Словенското ТНО.Горят съшо и корекциите-вобще голямя мъка е това ТВ.Смених цялата платка,понеже клиента така искаше.Имам платка с оправени корекции с изгорял R8224 в ABL-веригата,на когото не знам стойността.Имам и ТНО,което остана,за моя сметка.За схема-ще ти пратя нещо.Успех... | A Нова платка от каде мога да си закупя и на каква цена е? |
|
|
 |
|