| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vml Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 16:06 Заглавие: Teletech шаси 11ак30а4 не пали |
|
|
Здравейте колеги,
имам проблем с този телевизор свети светодиода на захранването и не се запуска. захранването е с ис мс44608 интересното е че на вторичната намотка има само едно напрежение след D803 9V и след това се трансформира до 5в дотук добре но ме озадачава защо след D806 няма никакво напрежение като той взема от променливото от което взема и D803 след него има стабилизотор който е здрав и диода е здрав но напрежение липсва . Схема имам и говоря конкретно по нея . Ако някой има идеа нека сподели и помогне .
С уважение! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 16:25 Заглавие: Re: Teletech шаси 11ак30а4 не пали |
|
|
| vml написа: | Здравейте колеги,
имам проблем с този телевизор свети светодиода на захранването и не се запуска. захранването е с ис мс44608 интересното е че на вторичната намотка има само едно напрежение след D803 9V и след това се трансформира до 5в дотук добре но ме озадачава защо след D806 няма никакво напрежение като той взема от променливото от което взема и D803 след него има стабилизотор който е здрав и диода е здрав но напрежение липсва . Схема имам и говоря конкретно по нея . Ако някой има идеа нека сподели и помогне .
С уважение! | Защото това напрежение за стабилизатора се взема от +В през тиристора Когато се стартира апарата тиристора се запушва и захранването му идва от другия диод накоито в момента нямаш напрежение Извинявай че ти обяснавам така без да цитирам тчоно номерата на елементите но в момента нямам схема пред мен Това шаси работи така в стенд бай захранването е силно понижено (спящо)погледни по схема има смд транзистори които управляват стен бая В работен решим +В е 120 волта в стен бай е 9-10 волта |
|
|
 |
vml Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 18:09 Заглавие: |
|
|
| При стендбай 115в са ми 1в и като подам от дистанционното или от копче от телевизора процесора трябва да реагира на 47 му крак управлява пускането но там си остава 3,6в и нищо |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 18:26 Заглавие: |
|
|
| vml написа: | | При стендбай 115в са ми 1в и като подам от дистанционното или от копче от телевизора процесора трябва да реагира на 47 му крак управлява пускането но там си остава 3,6в и нищо | Както написа светодиода свети това означава че на диода за +В имаш 9-10 волта Или нещо не е така както си написал или говорим на различни езици Откъде го измисли този 1 волт и къде го замери |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 19:06 Заглавие: |
|
|
Като откачиш тиристора,какво става?
Транзистора на редовата жив ли е?
Някакъв звук чува ли се от захранването??
Двата кондензатора 47мкФ/250В на +В най-добре да ги смениш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vml Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 06, 2006 21:53 Заглавие: |
|
|
Оказа се спукан транзистор за повърхностен монтаж който запуска телевизора q802 замаскиран под един слой силиконотдолу на платката слагали доп кондензатор.
Благодаря на отзовалите се! |
|
|
 |
|