|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 2:11 Заглавие: Цвят на Sony KV-X2562U |
|
|
Живея в Англия и имам стар TV SONY KV-X2562U
Бих искал да знам коя система за цветност използва(PAL,SECAM,NTSC),или автоматично разпознава.Питам защото няма опция за ръчно променяне.
Телевизора работи добре със всякакъв източник на сигнал-антена,кабелна ТВ,видео...,но когато го включа към сателитния приемник Филипс на ITV Partner няма цвят,т.е образа е ч/б със звук.Другите ми телевизори нямат проблем с този приемник.
Допусках,че нивото на сигнала е ниско и го пуснах през видеоплеара,но резултата е същия.Затова питам и за системите за цветност-да няма разминаване там.Не знам и Филипса коя с-ма използва.Щом никъде из менюто на Сонито няма системи,не би ли трябвало автоматично да ги разпознава?Нямам и сервизното меню на ТВ и не знам дали там би имало някакви настройки.
Не се сещам вече каква проба да правя.Очевидно Сонито се различава по нещо от другите ТВ и сигнала от САТ приемник се различава по нещо от др. сигнали и съчетанието м/у тях=липса на цвят.Някакви идеи?
Привет |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 9:21 Заглавие: |
|
|
Как включваш видеото?По АВ ли?По АВ видеото изкарва ли цвят на Сонито?На какъв стандарт за цвят е сат. приемник Филипс?Там трябва да имаш опция за смяна на стандарта за цветност.Сонито ти найвероятно е само на ПАЛ.Някъде по него или отпред на лицевия панел или отзад на капака трябва да пише. _________________ Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 13:29 Заглавие: |
|
|
| Системата на цветност се определя от предаващата страна ,приемника може да включва форсирано дадена система или в режим АВТО според излъчването и менюто. Опитай по висока честота след като провериш за опцията в менюто ,да не е включен на NTSC . Ако по висока имаш цвят ,значи нивото на скарта е много високо ,не ниско. |
|
|
 |
bobikan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 15:43 Заглавие: |
|
|
| Почти сигурно е че е от висок сигнал ,но трябва да ползуваш Модулатора на видеото , защото ITV приемника няма изход по висока честота |
|
|
 |
val13 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 19:03 Заглавие: |
|
|
Ако видеосигнала е с висока амплитуда резистор 75 ома към маса решава проблема.Запоява се на 20 краче на скарта към маса. _________________ Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш. |
|
|
 |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 21:22 Заглавие: |
|
|
Всякакви варианти на включване съм пробвал,по ниска ,висока честота...
Даже всичките ми източници(видео,ДВД,САТ...)са свързани и към мини ТВ предавател(31 канал) и със стайни антени приемам из къщата още на 3 телевизора.Само Сонито,само от САТ няма цвят.При всякакви други източници(даже от Плей Стейшън 2,който е на ПАЛ) си има цвят.
Преди да чета постовете ви включих и осцилоскопа.На всички източници нивото е различно,но на САТ е най-ниско-около 1,5-2 пъти спрямо най- високото.Като прекарам сигнала през видеото нивото се увеличава ,но ...същото.Не знам защо всички мислите,че причината е високо ниво?
На Сонито не пише коя система е,но най-вероятно е ПАЛ и никъде в менюто не показва това,че да може да се променя.Може би в сервизното меню има ,но аз го нямам...Ако някой го има за този модел,моля да го изпрати.
За САТ приемник не знам коя система е и не виждам да може да се променя.Във форума на ITV Partner зададох тоя въпрос,но няма отговор.
Дори и да не е ПАЛ грижа на ТВ е да го разпознае автоматично,както другите ТВ.Дали буквата U накрая на модела не означава,че ТВ е правен за UK и да е закован само на една система. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 07, 2006 22:33 Заглавие: |
|
|
| Ами в менюто трябва да има опция по default,би трябвало да помогне. |
|
|
 |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 1:43 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Ами в менюто трябва да има опция по default,би трябвало да помогне. |
Няма такава опция.
От форума на ITV Partner някой отговори,че САТ приемника е на ПАЛ. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 08, 2006 21:33 Заглавие: |
|
|
| emhr написа: | | ...Не знам защо всички мислите,че причината е високо ниво?... | Защото при високо ниво на видеосигнала има проблем с отделянето на синхро-импулсите, но при тебе явно не е от това. | emhr написа: | | ...Само Сонито,само от САТ няма цвят... | Вероятно има фазово изместване или закъснение на цветните синхро-импулси във видеосигнала от сателитния приемник и това създава проблем на по-старото SONY. Имаш 2 варианта: или да смениш сат. приемник с такъв, който да хареса на SONY-то или да се опиташ да му докараш цвят с наша помощ. За целта трябва да отвориш ТВ-то и да дадеш повече информация за него - шаси, процесор, видеопроцесор и т.н. Щом имаш осцилоскоп и ако имаш някаква подготовка - може да се опиташ да го оправиш с няколко настройки.Успех! |
|
|
 |
emhr Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 09, 2006 0:41 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | Вероятно има фазово изместване или закъснение на цветните синхро-импулси във видеосигнала от сателитния приемник |
Всички други хипотези отпаднаха,ще се хвана за тази сламка.Звучи правдоподобно.
| vladimirstanoev написа: |
За целта трябва да отвориш ТВ-то и да дадеш повече информация за него - шаси, процесор, видеопроцесор и т.н. Щом имаш осцилоскоп и ако имаш някаква подготовка - може да се опиташ да го оправиш с няколко настройки.Успех! |
Първо ще взема от един приятел същия приемник за проба и в зависимост от резултата ще действам евентуално по горното.
Ако имах схема щях да се оправя по-добре.Къде е написано шасито?Процесора и видеопроцесора би трябвало да са с много пинове,но как да ги различа.
Имам някаква подготовка,ще видим дали е достатъчна...Телевизори съм "ръчкал " любителски,не чак на толкова "молекулярно" ниво. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|