Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Резервни части

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2006 14:59    Заглавие: Резервни части Отговорете с цитат

Колеги , отваря се възможност да се осъществи директен внос от Китай на резервни части за телевизори. Имате ли наблюдения и евентуален списък на най неотложните и трудно намиращи се такива. Трябва да подготвя някакъв списък като начало за да се провери каква е цената. Частите ще пътуват заедно с други така че цената би трябвало да далеч по ниска от съществуващата в момента на пазара.
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2006 20:33    Заглавие: Re: Резервни части Отговорете с цитат

Noel написа:
Колеги , отваря се възможност да се осъществи директен внос от Китай на резервни части за телевизори. Имате ли наблюдения и евентуален списък на най неотложните и трудно намиращи се такива. Трябва да подготвя някакъв списък като начало за да се провери каква е цената. Частите ще пътуват заедно с други така че цената би трябвало да далеч по ниска от съществуващата в момента на пазара.

Колега, според мен си се заел с много трудна (и рискова) задача. Можеш ли да предвидиш какви части ще ти потрябват за един бъдещ период от година-две примерно? Освен това ще имаш ли никаква гаранция, че частите, които ще получиш ще са читави? Щото Бог високо.....Китай далеко Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2006 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако частите се закупуват на килограм проблеми няма Laughing ако направим 1 малка сметка 30% читави ОК.Но ако се закупуват на нормални цени риска е огромен особено за големи количества.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 07, 2006 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

E , оставете човека да си поема риска ...Аз с монитори се занимавам , а той пита за телевизори . Моля някой колега TV техник да му отговори по същество ! Затова нещата в България (милата ни родина) не вървят ...Тръгне човек да прави нещо и все ще се намери някой да го поучи ... Mr. Green
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2006 7:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че тези които пристигат в момента не са по сой .Цената им е умножена поне по три именно заради тези 30% .Риска е голям и няма спор , но тук не се касае за промишлени количества. За сега е само проучване и съответна доставка за която аз ще си поема риска и ако на мен ми хареса / компромис качество цена / то тогава ще мислим как да процедираме. Междо другото , пристигащите в момента са на високо качество тъй като оттук се изнасят като изделия за Русия и Европа. Става въпрос за мошни тиристори , диоди контактори и т.н.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2006 10:10    Заглавие: Отговорете с цитат

NN5198k,STV2249c,SDA5535a49,BU808dfi това са нещата който са скъпи , намирам трудно на високи цени и ментарки особено транзистора и STV то.Това написах аз в другия форум.Според мен човека е написал ясно за какво става въпрос.Много ми е чудно че до тука никой не е написал какви точно части му трябват .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коце
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БЪЛГАРИЯ

МнениеПуснато на: Пет Сеп 08, 2006 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен ми трябват спешно SAA5565PS,SDA5521-A002
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети