|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SomaliaС Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 16:41 Заглавие: DVD-то ми не чете всички файлове avi |
|
|
Здравейте,
Не мога да се оправя от 1 седмица с DVD-to си. Чете някои avi филми, а други не. Пробвах да запиша един филм на РС-то с BurningXP Pro във формат avi, но дивидито не го чете. А имам други филми в същия формат, но ги чете. Къде е разликата и какво трябва да направя?
Простете за невежеството ми, но нали знаете винаги има първи път  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cosmic gate Гост
|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 16:48 Заглавие: |
|
|
Първо се овери че с диска всичко е наред и после се съмнявай в DVD то защото щом чете други дискове значи трябва да е от диска.Виж дали си го записал наисти в avi формат и дали диска не е издраскан.
П.П.
Не съм много на вътре в нещата  |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 17:36 Заглавие: Re: DVD-то ми не чете всички файлове avi |
|
|
Напиши модела на двд-то.
Възможно е филма да е записан на по-висока раделителна способност от поддържаната от плеара и това да е причината да не го захапва.
Съветвам те да ползваш търсачка и да намериш повече инфо за модела си. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 8:03 Заглавие: |
|
|
| От всичките формати на AVI, ДВД-то би трябвало да чете само DivX и XviD. |
|
|
 |
SomaliaC Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 9:20 Заглавие: Re: DVD-то ми не чете всички файлове avi |
|
|
| quad написа: | Напиши модела на двд-то.
Възможно е филма да е записан на по-висока раделителна способност от поддържаната от плеара и това да е причината да не го захапва.
Съветвам те да ползваш търсачка и да намериш повече инфо за модела си. |
Пробвах на различни CD-та и със запис с различна скорост - все тая. Няма картина, има звук но накъсан. Между другото файла е с филма "Оркестър без име". Като го пуснах на Рс-то филма е с доста ниско качество. Вече се чудя да не би DVD-то ми да не чете файлове с ниско качество. Но това е много гадно, не мога да преценя дали филмът е с добро качество преди да го изтегля от нета, нали?! А идеята ми беше да тегля филми от нета за DVd-то ми. Дайте ми идея какво да правя. |
|
|
 |
SomaliaC Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 10:08 Заглавие: DivX |
|
|
| tchav написа: | | От всичките формати на AVI, ДВД-то би трябвало да чете само DivX и XviD. |
Мисля, че това е разковничето на въпроса. Но моля те отговори ми как да разпознавам дали avi-то (или друг тип) е DivX. DVD-то ми поддържа следните формати: DVD, SVCD, VCD, mp3, CD-R, CD-RW и др. Какви файлове мога да смъквам, които да вървят на ДВД-то ми. В нета не откривам информация за модела - Teletech 5050 с радио, което също не подкарвам. Такова нещо не съм имала до сега и ме е яд, че не мога да се оправя. А имам на разположение записвачка и нет без ограничен достъп, а не мога да направя един свестен запис, който да тръгне.  |
|
|
 |
quad Опитен потребител

Регистриран на: 20 Ное 2004 Мнения: 233 Местожителство: Varna/Targovishte
|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 17:27 Заглавие: Re: DivX |
|
|
AVIcodec v.1.1.0.4
Программа предназначена в первую очередь для тех, кто часто смотрит фильмы на компе. Вот например вы запускаете фильм, а у вас идёт звук, но нет изображения.
Это означает, что у вас не установлен необходимый кодек. Программа покажет, какой кодек нужен для воспроизведения фильма и можно будет сразу зайти на сайт производителя и скачать его.
Може и да има по-нови версии, не съм търсил. _________________ skype:bagybg |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|