| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
F Sol Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 21:24 Заглавие: |
|
|
Ей Georg запознат ли си с мостовото на 7294 и ако си айде ми помогни си вържа мойте става ли  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 20, 2004 21:57 Заглавие: |
|
|
Мисля, че звукова карта на компютър и кристален звук са малко несъвместими неща. По - добре наблегни на говорителите, именно те трябва да са добри. Естествено това важи и за усилвателя. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |
Hacker Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 8:17 Заглавие: |
|
|
| Ако искаш сравнително прост усилвател с добър звук намери схема на MDA 2020 и я сглоби. Бачка на 2х18V и е 20W. А за кристалния звук - вземи си купи някоя карта на Creative-може и най простия модел |
|
|
 |
Georg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 10:36 Заглавие: |
|
|
Щом искаш кристален звук ще трябва да си плащаш,( не става и оная работа вътре и душата в рая ) но мисля че парите за усилвателя са малкия проблем. По големия са тонколоните кото трябва да са минимум трилентови, талашитени,с филтри, басов отвор и мощноста на говорителите да е 1,5 Х Р на усилвателя и не максималната а синусуидалната. А ако говорим за по евтин вариант си купи на старо един български радиоприемник РС201 ( не РС301 ) с тонколоните които са талашитени сложи им филтри и дунапрен и го свържи с компютъра и си готов. Изпълнен е с TDA2020 на които вътрешната схема е мостова и работят на понижено напрежение. 2Х10W е заради това но истински ( усилен до край в стая не може да се стои ). Може да мо вдигнеш напрежението за 2Х20 но не те съветвам.
А за мостовото на 7294 не съм запознат, но при всички усилватели ако имат прав и обратен вход на едната интеграла се подава входящия сигнал на + а на другата на - . Говорителя се включва между изходите на двете. Свободните входове се дават на маса. Ако е с един вход се прави външен дефазиращ елемент ( транзистор ) _________________ информацията е безценна,не искам и не давам пари за нея. |
|
|
 |
seb Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 18:11 Заглавие: |
|
|
| Georg,аз мисля,че усилвателя трябва да е по мощен от тонколоните за да може да възпроизвежда целия динамичен обхват на музиката без изкривявания. |
|
|
 |
Georg Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 9:46 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка не усилвателя а тонколоните възпроизвеждат звука и ако те орязват върховете на сигнала просто защото мембраната на говорителя не може повече да се премести това са си изкривявания на сигнала. Трудно се възпроизвеждат ниските честоти защото трябва да се премести голямо количество въздух а това се постига или чрез голяма мембрана или чрез голям ход на същата. Едно време 40W басов говорител беше с около 40см диаметър а сега гледам 20см/150W което е глупост защото трябва да има ход около 20-30см.
И не се лъжете какво пише на уредбите. Най добре вижте консумацията им от мрежата махнете 20% и разделете на две - това е горе долу вярното. _________________ информацията е безценна,не искам и не давам пари за нея. |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 9:53 Заглавие: |
|
|
| Georg човече имаш право така си е и аз зех да се чудя като ми показват няккъв смешен маник дето вадел 60вата и ми иде се изсмея затуи като искате 150в си вземете някои 12" е верно че ще ви бръкне повече в джеба ама няма как маймуни с трици няма да ловим.Даваш пари и тва е.Тука гледам на Тъндър един 8" 70вата и един 12" 80вата верно малко по скъп е втория амааа ко да се праи като чъх малкия ми стана смешно а големия си дранчеше стабилно.Идете на някои магазин убедете се сами това е. |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 10:00 Заглавие: |
|
|
Пак дококото аз сам запознат,усилвателя трябва да е с около 15% по мощен от говорителя все пак сте забелязали например 4е един 2000ватов има максимална музикална мощност 4000вата(например) и тая максималната както всички знаем той ще издуржи има няма 2 секунди и ще замлукне А усилвателя трябва да е по-мощен от синусоидалната мощност която говорителя може да поддържа продулжително време(по скоро неограни4ено време).Поне аз така мисля. |
|
|
 |
Georg Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 11:15 Заглавие: |
|
|
Какво разбирате под музикална и др. мощности. Мощноста си е мощност произведение на ток по напрежение другото са глупости. Друг е въпроса че един говорител може да възпроизведе 100W на средни честоти и само 20W на ниски без изкривявания. Нали въпроса беше кристалин звук. Иначе орежи с един филтър за ниските честоти и пускай 100W на 20W говорители и нямаш проблеми. _________________ информацията е безценна,не искам и не давам пари за нея. |
|
|
 |
Georg Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 11:26 Заглавие: |
|
|
И какви са тия 4000W човече, ако са истински в радиус от 300м няма да остане здраво стъкло а в близост всички ще са глухи. Едно време в Япония с 1000W говорител иследваха сградите за сеизмоустойчивост. _________________ информацията е безценна,не искам и не давам пари за нея. |
|
|
 |
|