Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

вграден програматор за single-supply ICSP (18F4550)
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
duni
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 17, 2006 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/30500a.pdf

това е за LVP конкретно от microchip

а иначе google казва много за icsp lvp...

сега прочетох че pgm трябва да е вдигнат на 5В преди mclr за да се влезе в режима.

та за схемата - прав ли съм, 4е сега всичко е както преди, само mclr си е на 5В. приемете, че съм закачил pgm за vdd, постоянно да е на 5В.

абе леф да става, нали сме в just talking Wink

абе въобще то се е видяло че смислен отговор по темата няма да се получи.. или ще се пише на английски/немски по другите форуми, или проба грешка Smile .. ама 4550 е 8 кинта, не ми се гори...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 7:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами щом така пише го пробвай, макар че не пречи да го програмираш и с нормално напрежение на MCLR. Аз такива хватки до сега не съм правил, не ми се чете щото не ме и интересува. Мразя пиковете. Evil or Very Mad Wink Схемата ти е правилна като идея макар че май щеше да стане и без да я променяш. Гледай поне USB -> RS прехода да е 5V.
duni
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

ще пробвам в крайна сметка, мисля, че няма да прецакам нищо Smile
естествено предварително ще измеря всичко волтажи. все още нямам никаква представа колко волта пуска адаптера. аз единствено затова не го правя по стандартния метод, защото навсякъде пище, че с програматори jdm не се пробва с адаптери....

имам и друг страничен въпрос - някой има ли представа за програма за програмиране на чипове за Mac OS X

Последната промяна е направена от duni на Пон Сеп 18, 2006 20:57; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Microchip предлагат MPLAB - среда програматор, дебъгер и компилатор за асемблер, но към него могат да се добавят други компилатори, например PICC на HI-TECH. Потърси ги, има ги и в сайта на Microchip, но не са безплатни. Виж какво предлагат сърбите http://www.mikroe.com/en/compilers/ Wink
duni
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 18:45    Заглавие: Отговорете с цитат

ами аз ползвам средата на HI-TECH, защото я има и за Linux и MacOS X. Много харесвам MPLab, но го има само за Windows.......
аз имах в предвид програмки като ICProg за burn-ване.
между другото ето един много добър програматор за USB.
Определено ще си го направя след като програмирам контролния му pic18f2550.
http://www.sprut.de/electronic/pic/projekte/brenner8/index.htm

особено smd-версията е супер Shocked Razz

Модерирано от RC
Защо реши, че това
Цитат:
otnowo molq postut da bude preweden na kirilica (kude sa moderatorite?)
им е работа Rolling Eyes
duni
много се извинявам, помислих че съм чел в правилата, че това така става, но сега ги прочетох пак и видях че се бъркам. т.е. бях запомнил че като се сложи Exclamation и темата бива коригирана, но сега видях че не е така... извинявам се за неправилната молба и въпроса към нея.

Последната промяна е направена от duni на Пон Сеп 18, 2006 21:05; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам за MacOS не зная но Linux има кирилица. Аз съм с UBUNTU и си ползвам.
Тъй като явно не ползваш дебъгер ще ти препоръчам да напишеш програмата на MPLAB под Windows и да настроиш компилатора да генерира нужния ти файл (HEX, ROM, BIN....) за да програмираш под MacOS, вепреки че ако сложиш Windows на твоя Mac няма да е нужно да програмираш под MacOS.
duni
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

оправих мненията, не си бях вкъщи затова не можах да пиша като хората.
на въпроса който повдигнах, мисля че не се изясних правилно - с HI-TECH, безплатната версия, всичко си върви супер под каквато и да е ОС, компилират си се файловете... е до колкото знам компилатора не е оптимален като при платената.. ама за без пари толкова, то и това дето го има си е супер.
проблема е когато нямаш друго освен USB портове и не ползваш Windows(дори не знам дали и с него става да се програмира през адаптер), как прехвърляш hex-a върху контролера най-удобно...
но след като открих този usb програматор мисля че проблема е наполовина решен.
като се поразровя още малко и като почна сериозно да се занимавам с тая играчка другия месец ще се наместят нещата Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети