Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV samsung CW-21Z403N, проблем със звука
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Lekk
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 0:26    Заглавие: TV samsung CW-21Z403N, проблем със звука Отговорете с цитат

Здравейте,

Трябва ми един спешен съвет.
Купих си нов телевизор. Моделът е SAMSUNG CW-21Z403N. В общи линии стандартни функции, нищо кой знае какво. На няколко от каналите обаче от време на време ми се появява сериозен проблем със звука- силен бял шум. Забелязах, че точно тези канали телевизорът ги разпознава като моно и от време на време за кратко (2 секунди) сам си превключва във стерео режим, което причинява шумене (предполагам в единия канал). Тъй като това се получава само на част от програмите, излъчващи в моно(по точно на 5 от 20-ина моно програми, от общо 74, които имам), не мога да разбера проблема от тв-то ли е или от кабелният оператор. Даве си развалих сплитера, и сложих букса директно на кабела от улицата, но проблема остава.

Някакви идеи?

Благодаря предварително!!!
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 6:40    Заглавие: Отговорете с цитат

във гаранционен сервиз
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 19:32    Заглавие: Re: TV samsung CW-21Z403N, проблем със звука Отговорете с цитат

Lekk написа:
Здравейте,

Трябва ми един спешен съвет.
Купих си нов телевизор. Моделът е SAMSUNG CW-21Z403N. В общи линии стандартни функции, нищо кой знае какво. На няколко от каналите обаче от време на време ми се появява сериозен проблем със звука- силен бял шум. Забелязах, че точно тези канали телевизорът ги разпознава като моно и от време на време за кратко (2 секунди) сам си превключва във стерео режим, което причинява шумене (предполагам в единия канал). Тъй като това се получава само на част от програмите, излъчващи в моно(по точно на 5 от 20-ина моно програми, от общо 74, които имам), не мога да разбера проблема от тв-то ли е или от кабелният оператор. Даве си развалих сплитера, и сложих букса директно на кабела от улицата, но проблема остава.

Някакви идеи?

Благодаря предварително!!!

Според мен, проблема е от кабелната телевизия. Влез в менюто на телевизора и задай "моно" само на тези програми, които ти шумят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 19:44    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
във гаранционен сервиз

Проблема си е чисто в кабелната телевизия, и те много добре си го знаят.Аз съм приказвал по този въпрос с нашите доставчици. Само дето на някои телевизори не се губи говора, а само се появява знака моно-стерео. Но и това е достатъчно неприятно. Не съм мислил по въпроса, ако изобщо изключа в сервизен режим стереото.
Най вероятно ще си работи. Колега "zapad", ako имаш нещо друго в предвид, сподели го.
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ми мясаше на софтуерен проблем,наскоро един Филипс правеше подобни превключвания от моно към стерео и със презапис на паметта се оправи
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
Това ми мясаше на софтуерен проблем,наскоро един Филипс правеше подобни превключвания от моно към стерео и със презапис на паметта се оправи

Не е! Прави го на телевизора който гледам в едната стая KV-29FX30, на един UNIWESUM- СТЕРЕО, не помня кое шаси е, пак е мой, на едно NEO-гаранционно, след оплакване от клиента. А на същото шаси SONY-KV-21LIT1 което е моно и е в друга стая, няма ядове.
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 20:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Митак излиза ,че все още кабеларките мислят само да събират пари ,без да се интересуват за каществото.Благодаря ви колеги и аз научих нещо
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
Митак излиза ,че все още кабеларките мислят само да събират пари ,без да се интересуват за каществото.

Нима си се заблуждавал в това Rolling Eyes ?
Да ме прощава някой ако се почувства засегнат но масовата практика е такава за съжаление.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:17    Заглавие: Кабелна телевизия Отговорете с цитат

RC във момента не си прав ! Няма да пиша за коя кабелна става дума !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
zapad написа:
Митак излиза ,че все още кабеларките мислят само да събират пари ,без да се интересуват за каществото.

Нима си се заблуждавал в това Rolling Eyes ?
Да ме прощава някой ако се почувства засегнат но масовата практика е такава за съжаление.

Не,RC ни най-малко съм се засегнал,истината се ражда в спора
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети