|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 7:21 Заглавие: |
|
|
| аз ползвам за хартия подложката на самозалепващ се лист А4. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 12:34 Заглавие: |
|
|
| darkyp написа: | | аз ползвам за хартия подложката на самозалепващ се лист А4. |
А ние ползваме трансферна хартия за твърди повърхности и яка преса
Той Sheki шеки има снимки от тези операции нека постне  |
|
|
 |
duni Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:23 Заглавие: |
|
|
аз имам един малък проблем, но след всички операции по залепяне, отлепяне, ецване...
когато накрая почистя платката с ацетон или лакочистител, колкото и разредени да са те по медта остават много неприятни петна като от корозия (абе не знам дали така се казва, да не се изложа.. като от ражда при желязото).
по принцип не вярвам слоя да се изтънява, но при запояване е много дразнещо, защото не хваща хубаво...
вие с какво си почиствате платките след това? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:27 Заглавие: |
|
|
| duni написа: | | вие с какво си почиствате платките след това? |
Финна шкурка и ако платката няма да се ползва веднага може да се нанесе слой (с памуче примерно) от разтворен в спирт колофон.
Ще се получи филм който ще предпази медта от окисление.
P.S.Гледам се е появила кирилицата  |
|
|
 |
duni Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:36 Заглавие: |
|
|
имаш предвид за почистване на тонера? така няма ли медният слоя да се изтъни много?
P.S. с нея се появи и извинението, бях запомнил грешно правилата |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 18, 2006 21:45 Заглавие: |
|
|
Не! Имам впредвид след това: | duni написа: | | ...когато накрая почистя платката с ацетон или лакочистител, колкото и разредени да са те по медта остават много неприятни петна като от корозия |
И затова писах "финна", просто внимателно трябва леко да се почистят въпросните петна за да "лъсне" медта.
Дебелината на фолиото е обикновенно 30um. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 19, 2006 20:17 Заглавие: |
|
|
| duni написа: | аз имам един малък проблем, но след всички операции по залепяне, отлепяне, ецване...
когато накрая почистя платката с ацетон или лакочистител, колкото и разредени да са те по медта остават много неприятни петна като от корозия (абе не знам дали така се казва, да не се изложа.. като от ражда при желязото).
по принцип не вярвам слоя да се изтънява, но при запояване е много дразнещо, защото не хваща хубаво...
вие с какво си почиствате платките след това? |
Тези петна ми се струва, че са разядени от разтвора, там, където тонера не е бил достатъчно плътен. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Сеп 19, 2006 22:25 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | Тези петна ми се струва, че са разядени от разтвора, там, където тонера не е бил достатъчно плътен. |
Така е. А почиствам с коресилин- перфектен е- от тонера не остава и следа  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 20, 2006 8:59 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: |
Така е. А почиствам с коресилин- перфектен е- от тонера не остава и следа  |
Мда ама остави така почистената платка за два три дни и ще видиш как пистите са станали черни.Все си мисял че това става от прегряването на медта което после я прави податлива на корозия и затова най най добре е както казва @RC да се намаже с колофон разтворен в спирт.
Поздрави!!! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 8:07 Заглавие: |
|
|
Прегряване?
Кога я прегряваш?
При залепянето на тонера температурата със сигурност е по- ниска, отколкото при запояването. А на такива платки съм наблюдавал само леко потъмняване от естественото окисляване  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|