| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 12:33 Заглавие: Електра гори вертикална схема |
|
|
| Колеги този телевизор ми изгори четири схеми ТДА3653 за няколко дни.По моите науки съм проверил всичко исъм сменил.Последното което мисля да направя е да сменя отклонителната система.Телевизора може да работи ис часове но гори схемата когато почна да превлючвам каналите примерно от втори превключа на трети и стане бяла линия.Захранване всичко едобре. Няма да припуква пъкгори схемите.Първо помислих че може серията да е такава но после поставих ТДА3653С тия по дебелите и тя изгоря с превключването.Ако някой е патил да казва пък на сбирката в Враца ще се реванширвам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 12:45 Заглавие: |
|
|
| Сложи 100 нано керамика паралел,на филтъра за 26В,след като го смениш задилжително. |
|
|
 |
dvd Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:41 Заглавие: |
|
|
Случвало ми се е и на мен да изгоря няколко, преди да сменя магазина. Може би наистина става въпрос за ментета, ако си сменил кондензаторите около чипа и няма пикове по захранването в момента на превключване.
Успех. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 13:55 Заглавие: |
|
|
| Магазина го смених и дори сложих 3653С другия модел но не би.Кондензаторите след като изгоря и втората са сменени всичките.За мен би следвало да са ментета тия схеми........ |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 14:12 Заглавие: |
|
|
На някои стари модели PHILIPS със този чип , отдолу на платакта има сложени два малки кондензатора .При смяна на чипа ми се е случвало да ги забравя.Ефекта е точно такъв какъвто го описваш.Гори стъпалото на произволен интервал от време и без да има в общи линии закономерност. За съжаление не мога да кажа между кои крачета се намира но първия такъв телевизор минал ще видя и ще пиша. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 14:22 Заглавие: |
|
|
| На платката отдоло нямаше такива кондензатори.Аз отпоих фабричната схема така че отпада варианта някой преди мен да ги е махнал.И пак казвам схемата гори само при превключване на каналите. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 16:08 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | На платката отдоло нямаше такива кондензатори.Аз отпоих фабричната схема така че отпада варианта някой преди мен да ги е махнал.И пак казвам схемата гори само при превключване на каналите. |
Сега отворих един Philips . Кондензаторите са без стойност , предполагам че около пикофаради. Запоени са директно на крачетата с възможно най къси изводи. Между : 5-9 и 4-9 . Дано е от помощ. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 19:07 Заглавие: vo |
|
|
| От къде купуваш схемите |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 19:33 Заглавие: |
|
|
| Трите броя са от Пасат Горнооряховски магазин тук в Ловеч а четвъртата от другия магазин.Утре ще поставя кондензатори както ми препоръчаха а сега съм сменил и системата пък да видим какво ще излезе. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 19:53 Заглавие: во |
|
|
| Момчета има много ментета по пазара |
|