|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vsu_ Гост
|
Пуснато на: Съб Окт 09, 2004 3:30 Заглавие: |
|
|
| iiiiiiiii stiga ve4e pisna mi vie maj samo teorija 4etete!!! Ti NEC li shte zahranvash ili elektromera!!! Na NEC li shte spirash el-merite ili tvoja zamisli se kakvo stava kato vrushtash obraten tok ot nezavisim isto4nik (zashtoto tova e to4no takova makar i s 50V otgore )i nakraja trugni ot tam kakvo moje da nakara elmera da zabavi varteneto da namalish vartjashtata sila na diska. Taka a da vidim silata koga e 0 i koga max zna4i na 0grd e max, na 45grd e 0, na 90grd e max, na 135 e 0, na 180grd e max za drugata poluvalna e sushtoto. A seti se sega koga shte zarejdash kondenzatora i koga shte go razrejdash taka 4e da pe4elish i pri zarjad i pri razrjad na mene po mi se iska vav foruma da ima i grugi idei kak da se napravi 4e da stane sas po malomo6ni elementi ina4e s teja e ubijstveno purvo kato cena i posle kato gabariti 4akam drugi idei |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Окт 10, 2004 17:45 Заглавие: |
|
|
Захранвайте импулсно(с насищане на токовата намотка) нагревател на печка.  |
|
|
 |
opium Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 14, 2004 13:12 Заглавие: |
|
|
| Някой пробвал ли е с хармоници макар че ми се струва че първия товар ще го шунтира.Но ако някой е пробвал да каже как еееее! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 18, 2004 11:21 Заглавие: Re: Elektromeri |
|
|
| grozdeff написа: | | Zashto ne vzemete shibanata shema ot saita na tozi glupav hacker i si ia nachertaite po drug nachin tam narochno e zavyrtiana zdravo za da ne i se useti principa a vkarvaneto na tok v protivofaza kogato sinusoidata na naprejenieto se nulira e mnogo star trik Ako niakoga ste pravili uredi za detekcia na metali tam po mnogo elementaren nachin se sledi nuliraneto na sinusoidata i se meri fazovata razlika a tuk triabva prosto da vyrnete naprejenie v protivofaza |
|
|
|
 |
ENERGOTO Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 21, 2004 2:10 Заглавие: ???? |
|
|
Ей момчета вие съвсем сте се побъркали на тая тема?!
Аз работя към Електроразпределение..............
1.Изгорете си напрежителната бобина на електромера-един диод във стар вложков предпазител преди електромера и кондензатор 100,0/400 като всичко,ВСИЧКО останало е изключено и МНОГО внимавайте за + и - на електролитния за да не ви извади очите ако е наблизо!
Никой не може нищо да ви направи затова че е изгоряла напрежителната бобина-вие няма да си разпломбирате електромера , а само таблото!
За табла които са на границата на собствеността(къщи и други такива) вие не можете да носите отговорност!
Монофазните електромери се сменят БЕЗПЛАТНО от електроразпределителните дружества и никой не може да ви задължи да си го купите!
А що се отнася за трифазния-ако другите две фази имат мерене няма да ви раберат и 100 години-Божа работа )
А за монофазния-изгорете го края на ноември, но не веднага след като е минал инкасатора-5 дена на пълна мощност радиаторите да навъртите някой друг киловат, та да не забележи че е повреден - реално той ще си има някакви показания! От тука следва че декември месец няма да забележи и няма да пусне поръчка за смяна на електромер,а януари като мине и пусне поръчка техника ще дойде към средата на февруари - и ето че тежката студена зима е изкарана )
А тези сложни схеми за спиране на електромерите - не си влагайте парите и труда на вятъра - тенденцията е подмяна на електромерите със статични-преобразува се пром напрежение във постоянно и т.н.
Това устройство ще остане безработно тогава!
Защо пиша това ли- ами защото през зимата аз мръзна като куче и от 5 години тока е увеличен над 200% а заплатата последно ми се актуализира от 301 на 304лв БРУТО а има хора в борада на директорите които получават по 3000 ЧИСТО. Аз ходя пеш или с личната си кола защото няма достатъчно превоз за всички а големите шефове си сменчт всъка година колите и вместо да си защитават работниците те ги плюят и им се присмиват колко са нещастни с тези малки заплати.
КРАДЕТЕ СПОКОЙНО ТОК - ако не ви хванат на место с Полиция или ако не си признаете писменно и да се подпишете нищо не могат да ви направят!!! |
|
|
 |
JI4KATA Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 19:52 Заглавие: elektromer |
|
|
| abe priqteli nqkoy probwal li e shemata s dwata elekromera kam edna faza s podmagniywane na sarccewinata na namotkata ? |
|
|
 |
JI4KATA Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 19:56 Заглавие: elektromer |
|
|
Waf foruma ima mnogo hubawi idei no nqkoy pomislql li se e da preprogramira cifrowite el. meri za6toto imat IR-port spored men mogat da se nakarat da ot4itat po malko s malko "podobreniq" w softuera.
Nqkoy programist ako moje da poraboti po waprosa. |
|
|
 |
Vlado0549 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:49 Заглавие: |
|
|
| Към "Енергото"-обясни по-подробно заа диода и кондензатора.не ми се гърми,честно казаано. |
|
|
 |
nachinaestiq Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 22:28 Заглавие: otnosno el.mera |
|
|
Zdraveite vsi4ki.mnogo me zainteresuva temata za el-merite i re6ih i az da vi spodelq nqkoi ne6ta.pro4etoh vs. mneniq otnosno ,,lujeneto" na ekektromerite i naistina ima razli4ni na4ini za izpulnenie. za momenta e trudno da se zaobikoli el.mera bez da se pipa tabloto,a v samoto tablo ima mnogo na4ini da se zaobikalq el.mera.zavisi ot shemata i polojenieto na tabloto i el.mera kak e svyrzan t.e. dali moje da se prekysva nulata ili da li ima pancer(predpazitel) predi samiq el.mer.pove4eto tabla predostavqt takava vuzmojnost stiga da se znae kakvo da se napravi.pravil sum mn.opiti za podobni raboti i naistina stavat(dori i elektronnite el.meri).no nai -efikasniqt za mene na4in e izpolzvaneto na fazoregulator,no samoto ustroistvo e mnogo tejko(za sega).to predstavlava asinhronen dvigatel s zastoporen rotor koito se zavurta sprqmo statora na 180 gradusa i ottam se izmestva ygyla mejdu naprejenovata i tokovata natotka v el.mera.ima sy6to i drugi na4ini ,no ne sum gi probval i ne moga da izkazvam mnenie. no se nadqvam mnogo skoro nqkoi da nameri po razumno re6enie po vuprosa.4ao |
|
|
 |
JI4KATA Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 06, 2004 22:45 Заглавие: elektromeri |
|
|
| ideqta na nachinaestiq e interesna no dayte malko powe4e obqsneniq otnosno ustroystwoto i dali deystwa s cifrowite el-meri |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|