Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Philips- 20PT138A/59R

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 15:32    Заглавие: Philips- 20PT138A/59R Отговорете с цитат

Здравейте колеги.Телевизора си тръгва нормално , но след малко почва да "назъбва" като това назъбване се увеличава и започва да се измества картината наляво.За около 10 мин. в дясно се получава черна линия около 2-3см.ТВ е с ТДА8362.Някой имал ли е подобен проблем.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

ГОШО подобно зъбене съм имал на Филипс от електролитите на АРУ и то на модел дето МЧУ е до тунера в метална кутия.И при мен тръгваше нормално но после почваше да зъби и разваля картината но при теб щом измества с два сантиметра трябва да е нещо около генератора.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2004 20:50    Заглавие: Re: Philips- 20PT138A/59R Отговорете с цитат

GOSHO написа:
Здравейте колеги.Телевизора си тръгва нормално , но след малко почва да "назъбва" като това назъбване се увеличава и започва да се измества картината наляво.За около 10 мин. в дясно се получава черна линия около 2-3см.ТВ е с ТДА8362.Някой имал ли е подобен проблем.Благодаря предварително.

Колега, и аз имам почти същия проблем и пак с Филипс, но с друго шаси. Модела му е 20PT2382/57R, видеопроцесора му е TDA8374. Различно при мен е, че само къдри ситно картината без да я измества. Опитал съм какво ли не - смяна на ТХО, на видеопроцесора, на кондензатори, на вертикалната...... няма оправяне този дефект. Ако някой има идеи, нека да ги сподели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Съб Окт 23, 2004 10:48    Заглавие: Отговорете с цитат

При мене се оказа дефектна ТДА3653B и по точно 7кр. от което взимат кадровия импулс за SSC , като го откачих назъбването изчезна и амплитудадата на SSC се вдигна, пък и формата му(преди това беше много "сплескан"). След смяната на ТДА3653 всичко е в ред.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети